Afbeelding
Foto: Henny Jansen/BDU

Airshow smaakt naar meer

Nieuws

,,We hebben vrij snel alle betrokkenen per mail bedankt. De reacties zijn geweldig. Heel veel teams feliciteren ons. Zelfs een team dat zegt dat dit de best georganiseerde luchtshow sinds tijden was”, vertelt de Edese luchtverkeersleider. ,,Het programma zat straks in elkaar. Ik heb het uiteindelijke vliegschema schema vrijdagavond nog zitten bijwerken. Eén in blauw, één in rood. Voor het geval dat de luchtlandingen zouden uitlopen. Maar die verliepen ook prima, dus dat was niet aan de orde.”

‘Vrijdagavond het schema nog even geschreven’ EDE - Tienduizenden genoten zaterdag van de Jan Hilgers Memorial Airshow op de Ginkelse Heide. De initiatiefnemers Willem Zuidveld en Martin van Amerongen, en hun team, ontvangen louter complimenten. ,,Het was een groot feest”, kijkt Zuidveld terug. ,,Het heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen.”

door Henny Jansen

,,Hoogtepunten? Ik denk meerdere. Eerst de serie YAK, Mustang, Spitfire en B17, daarna naoorlogse toestellen, en bewust het rijtje Breitling team, Apache en Christian Moullec. Eigenlijk golven van hoogtepunten. Het was pittig, maar zeker de moeite waard. Tot 22.00 uur ‘s avonds zijn we nog bezig geweest met het opruimen van het gebied. Daarna was ik in mijn eigen bedrijf Lasergames wel aan een biertje toe.”

Dus dit was het dan, een éénmalig evenement in verband met Jan Hilgers? ,,We hebben de eerste vergadering na de show al gehad”, vertelt Willem Zuidveld. ,,Welk jaar het ook wordt, wij vinden het evenement voor herhaling vatbaar. Er komt binnenkort ook een evaluatie met de gemeente Ede. Een eventuele toekomst zal dan ook wel ter sprake komen.”

Foto:

Willem Zuidveld en Martin Schoonderbeek: ,,Het was een groot feest.”

advertentie