‘Echte’ baby Jezus in Veldhuizen

22 december 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - Het sneeuwwitte decor en de warme vuurkorven contrasteerden vrijdagavond met het beton van Veldhuizen A. Jozef, Maria, een ‘echte’ baby Jezus, de boze koning Herodes, de herders en de wijzen uit het oosten: alle hoofdrolspelers uit het bijbelse kerstverhaal waren present tijdens de kerstbelevingswandeling door de buurt.

Vele tientallen kleine kinderen liepen - wel of niet aan de hand van hun ouders - mee met de wandeling georganiseerd door Hart voor Veldhuizen. De circa 300 wandelaars brachten zo met hun lampionnen het licht in de wijk en werden langs diverse taferelen van het kerstverhaal geleid. De kou leek de deelnemers weinig te deren.

Iedereen ging tweeduizend jaar terug in de tijd. Romeinse soldaten, zingende kinderen en bedelaars, ook zij bevolkten de spekgladde straten van Veldhuizen en hadden veel bekijks van bewoners die door de wandeling verrast waren.

De tocht ging vanaf de Hogerhorst, via de Luynhorst, Vanenburg, Stoutenburg naar de Lindenhorst. In de vrieskou naast het Ontmoetingshuis werd het publiek welkom geheten door Jozef, Maria en baby Jezus.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie