De Schuilplaats op televisie bij Zendtijd voor Kerken

23 december 2010 om 00:00 Nieuws

EDE - ,,Wat drijft je om elke zondag naar de kerk te gaan of om lid te zijn van een kerkelijke gemeente? Wat drijft je om als christen uit te delen aan anderen?'' vraagt Aart de Goede, voorganger van evangelische gemeente De Schuilplaats in Ede. Hij geeft uitleg in een televisiedienst die Zendtijd voor Kerken uitzendt op zondag 2 januari 2011 om 11.00 uur, via Nederland 2.

,,Het zijn legitieme vragen met een eenvoudig bijbelwoord als antwoord: De liefde van Christus dringt ons. Wij zijn een evangelische gemeente in Ede met ongeveer 850 leden’’, vertelt De Goede. ,,Ons gebouw staat op een belangrijk kruispunt in Ede en dat is niet toevallig. We willen graag dat mensen uit Ede ons goed kunnen vinden en makkelijk kunnen binnenlopen. Onze samenkomsten en activiteiten zijn toegankelijk en erop gericht Jezus Christus beter te leren kennen en te doen wat Hij ons geleerd heeft. Daarom is ons motto: ’luisteren naar wat Jezus zegt, doen wat Jezus zegt’. Binnen onze gemeente is er vrijheid en ruimte om jezelf te zijn en is er plek voor iedereen. Met elkaar voelen wij ons een gezin van God. Een gezin waarin we voor elkaar zorgen, van elkaar leren en samen Jezus navolgen.'' De kerkdiensten worden gekenmerkt door muziek, dans, creatieve uitingen en de verkondiging van Gods Woord.

In de televisiedienst is er een optreden van de dansgroep uit de gemeente en schilderes Anja Winkel legt een verbinding tussen de verkondiging en schilderkunst. De muziek wordt verzorgd door de Praisegroep van de Schuilplaats onder leiding van Berry de Snoo. Aart de Goede staat stil bij de bijbelwoorden uit de tweede brief van Paulus aan Korintië hoofdstuk 5 vers 14: “Want de liefde van Christus dringt ons”.

Na afloop van de uitzending is gelegenheid om na te praten via telefoonnummer 035 - 6727373. Van de uitzending is de tekst van de preek te bestellen voor 1,10 euro. Een DVD van de gehele uitzending, kost 19,50 euro. Bestellen kan door het bedrag over te maken op rekeningnummer 1015377 ten name van Zendtijd voor Kerken in Hilversum. Vermeld de uitzenddatum, televisiedienst en uw postcode en huisnummer.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie