Rechtzaak moordpoging bij Langenhorstflat uitgesteld

31 januari 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - De strafzaak tegen vier broers, die verdacht worden van poging tot moord op een Edenaar is opnieuw aangehouden. De Arnhemse rechtbank besloot in november vorig jaar dat er nog een aantal getuigen moet worden gehoord, maar zij verschijnen pas komende april voor de rechter-commissaris. Bovendien is het technisch onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) niet klaar.

Het viertal, afkomstig uit Breda, ging in de nacht van 15 op 16 mei vorig jaar naar de woning van een zwager aan de Langenhorst. Ze zouden van plan zijn geweest een familievete uit te vechten. Buiten het flatgebouw in de buurt van de vijver kwam het tot een bloedige schermutseling. De Bredanaren zouden het familielid hebben afgeranseld, met een ijzeren staaf op het hoofd hebben geslagen en de keel hebben dichtgeknepen. De Edenaar hield aan de vechtpartij twee gebroken oogkassen en een kaakfractuur over.

Justitie vindt de mishandeling ernstig genoeg om de verdachten, 27, 29, 32 en 33 jaar oud, aan te klagen wegens poging tot moord. De mannen zeggen echter dat ze uit zelfverdediging handelden, omdat de zwager hen aanviel met een metalen stang. De Bredanaren ontkennen uit te zijn geweest op een gewelddadige confrontatie. Ze zouden alleen maar met de Edenaar hebben willen praten.

Het is niet nog bekend wanneer de strafzaak inhoudelijk wordt behandeld. (APA)

archieffoto's:

Mei vorig jaar, vlak na de vechtpartij. De recherche onderzoekt de bloedsporen bij de Langenhorstflat.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie