Afbeelding

Drie aanhoudingen voor poging tot woninginbraak Ede

Nieuws

EDE - De politie heeft donderdag rond 21.30 uur drie personen aangehouden op verdenking van poging tot inbraak in een woning aan de Pakhuisweg in Ede kort ervoor.

De politie kreeg de melding van de 57-jarige bewoonster, die getuige was van hoe één van de verdachten bezig was een raam te forceren. Zij sloeg meteen alarm; bij de politie maar ook bij de buurtwacht. Eén van de buurtwachten (een 30-jarige man) wist twee personen aan te houden.

Achtervolging

Hij was direct in zijn auto gestapt; op de Faradaystraat zag hij de twee lopen. Eén van hen (een 16-jarige jongen) kwam ten val. De buurtwachter zette hem in de kofferbak van zijn auto. Vervolgens ging hij achter de tweede persoon aan.

De andere persoon rende verder de zandvlakte bij de Schuttersweg op; de man reed met zijn auto deze vlakte op en kon de verdachte daar staande houden. Het gaat om een 20-jarige man uit Ede. De politie kwam ter plaatse en nam de verdachte van de buurtwachter over. Deze wees de politie op het feit dat er zich nog een verdachte bevond in zijn kofferbak. Ook deze werd door de politie aangehouden.

Derde aanhouding

Getuigen hadden gezien dat een derde persoon met een auto was weggereden. Deze verdachte kon worden aangehouden op de Frankeneng in Ede.

advertentie
advertentie