Afbeelding

Vermeer en Hakhverdian uitgeschakeld met Oranje

Nieuws

EDE - De Nederlandse waterpolovrouwen zijn op het wereldkampioenschap in Shanghai uitgeschakeld voor de titel. Griekenland was maandag in het Magnolia Span Natatorium een niet te nemen horde en won met 12-10. De ploeg van Mauro Maugeri is nu veroordeeld tot de strijd om de plaatsen vijf tot en met acht.

In de eerste omgang nam Oranje voortvarend de leiding en leek er niet veel aan de hand. Maar in het tweede part ging er van alles mis. De Nederlandse verdediging focuste zich op de Griekse midvoor Asimaki, maar de Helleense vrouwen hadden hier een prima antwoord op en brachten enkele kanonnen in stelling met het vizier op scherp. Liefst vijfmaal werd keepster Ilse van der Meijden deze periode gepasseerd. De ene oranje treffer tekende zich daar flets tegen af. ,,Na een goede start gaven we het weg", analyseerde bondscoach Mauro Maugeri. ,,Waarom? Dat weet ik niet. Griekenland was scherper. Als zij een kans hadden werd het een goal. Wij schoten op het blok en de paal."

Het tekent de Nederlandse vrouwen dat ze zich na deze desastreuze fase toch weer terug in de wedstrijd vochten. Maar kleiner dan twee doelpunten werd de marge niet meer. De klap kwam hard aan, beaamde Yasemin Smit. ,,We hadden het gevoel dat we een goede kans hadden tegen Griekenland. Maar we gaven in het tweede part zoveel weg. Dan kom je aan het eind wel weer iets bij, maar dan is het gat toch te groot."

Net als twee jaar geleden is de kwartfinale het eindstation voor de Nederlandse waterpolosters. De vijfde plaats die in Rome werd behaald, is ook nu nog het hoogst haalbare. ,,Je hoop dat je bij de eerste vier komt en om de medailles mag spelen. De groep was goed voorbereid en we hadden er ook zin in", verklaarde Yasemin Smit. ,,Of ik me voor die laatste wedstrijden kan motiveren? Natuurlijk. Je kan nog altijd beter vijfde dan achtste worden. We hebben nu een dag om ons hier overheen te zetten."

In de Nederlandse selectie zitten de Polar Bears speelsters Nienke Vermeer en Biurakn Hakhverdian. Ze scoorden allebei één keer tegen Griekenland.

Griekenland-Nederland 12-10 (periodestanden: 3-4, 5-1, 2-3, 2-2).

Bron: www.manmeer.nl

advertentie