Afbeelding

Waterpolovrouwen krijgen pak slaag van Australië

Nieuws

EDE - De Nederlandse waterpolosters zijn de uitschakeling door Griekenland op het WK in Shanghai nog niet te boven. In de strijd om de plaatsen vijf tot en met acht deelde ook Australië een enorme tik uit aan Oranje. In het Magnolia Span Natatorium werd het 7-12 voor de Aussies. De formatie van Mauro Maugeri mag vrijdag proberen het WK nog met een positief resultaat af te sluiten, als het tegen Canada om de zevende en achtste plaats strijdt.

Polar Bears speelster Nienke Vermeer zorgde nog wel voor het openingsakkoord, maar daarna werd Oranje overklast door de ploeg van Down Under, die in anderhalf partje zesmaal scoorde. Iefke van Belkum benutte twee overtalsituaties, maar aan de andere kant gingen de fysiek sterke Australiërs ook gewoon door met scoren, waardoor aan het begin van de derde periode de stand was opgelopen tot 3-10.

Pas daarna kreeg Nederland de controle over het spel. Maar het duel om de vijfde plaats was toen al lang uit beeld. ,,Dit was niet goed", constateerde een zwaar teleurgestelde Iefke van Belkum na afloop. ,,Het derde en vierde part hebben we laten zien dat we wel kunnen poloën, maar de eerste twee parten waren niet waardig aan de kwaliteiten van ons team."

Van Belkum, die samen met Robbin Remers het lichtpunt was aan Nederlandse zijde, vond dat haar ploeg zich in het begin teveel had laten meeslepen in het spel van de tegenstander. ,,We begonnen in hun tempo. We wilden na de uitschakeling door Griekenland te fanatiek laten zien dat we erbij horen. Daardoor gingen we mee in het speltype van Australië. Hoe dat komt? Ik kan alleen voor mezelf praten: ik ben nog steeds heel teleurgesteld over de uitschakeling tegen Griekenland. Dit was een één onze mooiste kansen om bij de eerste vier te komen."

Mauro Maugeri begreep ook niet waarom zijn ploeg zo dramatisch aan het duel begon. ,,We openden de deur en zeiden: ga je gang maar. Daar baal ik van. Meer nog dan van het eindresultaat."

Nienke Vermeer scoorde twee doelpunten tegen Australië. Haar clubgenoot Biurakn Hakhverdian speelde ook mee, maar kwam niet tot scoren.

Nederland-Australië 7-12 (periodestanden: 1-4, 2-4, 3-3, 1-1).

Bron: www.manmeer.nl

advertentie