Afbeelding
Foto: Henny Jansen/BDU

Logerende echtparen overvallen in juwelierswoning Maanderweg (update)

Nieuws

EDE - In een woning aan de Maanderweg in Ede zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee echtparen op brutale wijze overvallen. De slachtoffers logeerden op dat moment in de woning omdat de bewoners, juweliersfamilie Erken, op vakantie waren. Niemand raakte gewond.

Aan het begin van de nacht, rond tien voor één, wisten twee vermomde mannen op nog onbekende wijze de woning binnen te dringen. De vier slachtoffers, een 61-jarig echtpaar uit Oosterhout (NB) en een 67-jarige vrouw en haar 70-jarige man uit Boekel, werden door het duo bedreigd met een steekwapen. De overvallers doorzochten de woning waarna ze vertrokken in onbekende richting.

De politie stelde direct een onderzoek in maar troffen de daders niet meer aan. De technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan in en rondom de woning. Over de buit kan de politie in dit stadium van het onderzoek nog geen mededelingen doen.

Signalement

Volgens de slachtoffers waren de overvallers twee mannen met donkere huidskleur van ongeveer 25 jaar en ongeveer 1.70 meter lang. Beiden droegen donkere kleding en witte sportschoenen. De slachtoffers verklaarde dat de mannen hun gezicht hadden bedekt.

Vandaag, woensdag 10 augustus, houdt de politie een buurtonderzoek in de omgeving van de Maanderweg. De woning waar de overval plaatsvond is gelegen op de hoek Maanderweg/Beukenlaan.

Mensen die iets gezien of gehoord hebben, voor of na één uur, wat te maken kan hebben met de overval wordt verzocht contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem melding maken kan ook, via tel. 0800-7000.

advertentie
advertentie