Scholieren spelen 'Hamlet' met Smeedwerk

9 september 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - Scholieren woonden donderdag in Cultura een openbare repetitie bij van Theatergroep Smeedwerk. Als echte regisseurs gaven zij commentaar en aanwijzingen.

De voorstelling 'Hamlet' van Smeedwerk gaat zaterdag 24 september in première in Cultura om 20.15 uur. Op zondag 25 september zal er een matinee-voorstelling worden gespeeld om 15.00 uur. Reserveren kan via: www.cultura-ede.nl of via tel. 672800.

Na de succesvolle voorstellingen Titanic, James Bond Reloaded en Dracula pakt Smeedwerk één van de grootste klassiekers aller tijden aan. Hamlet is een bewerking van Shakespeare in Smeedwerks overbekende speelstijl: met alleen een stoel, twee floretten en een wijnbeker, spelen Mathijs Verboom, Inge Smolders en Pieter van Dijk in 55 minuten een hele familie aan flarden.

Wat zou jij doen als je moeder trouwt met je oom, terwijl je vader nog maar twee maanden geleden begraven is? Dat het bruiloftsfeest aanvangt terwijl de begrafenismuziek nog in je oren klinkt? Hamlet kan het niet verdragen. Als zijn vader als geest aan hem verschijnt, besluit Hamlet zijn eigen spel te spelen.

Hamlet is een stuk over in actie komen, over vragen stellen en vechten voor waar je in gelooft. Wat vraagt het van iemand om echt zichzelf te durven zijn? Verplaats je eens in Hamlet: wat zou jij doen? Drie acteurs razen in een ‘moordend’ tempo door het stuk. Zoals we Smeedwerk kennen: in een open speelstijl en dicht op het publiek.

Shakespeare’s Hamlet in een modern jasje. Speciaal voor kinderen vanaf 10 jaar. Op een begrijpelijke manier teruggebracht naar een voorstelling die je vanaf het begin bij de keel grijpt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie