Ontvoerder en verkrachter in kliniek, maar niet voor rechtbank

23 september 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - De strafzaak tegen een 53-jarige Edenaar, die vorig jaar zijn kind zou hebben mishandeld en zijn vrouw heeft ontvoerd en verkracht, wordt op een later tijdstip behandeld. Dat heeft de rechtbank van Arnhem besloten.

De verdachte was zelf niet aanwezig, terwijl hij zich niet had afgemeld. Ook zijn advocaat was niet bij de zitting. Hierom, en omdat de man sinds kort in een proefbehandeling zit in een kliniek in Rekken, is besloten om de zaak aan te houden. De proefbehandeling duurt nog tot eind december en een analyse hiervan is noodzakelijk voor een goed proces.

De 53-jarige zou in april 2010 zijn toen 17-jarige stiefzoon hebben geslagen, geschopt en een kopstoot hebben gegeven. Op 29 april bedreigde hij zijn toenmalige vrouw met een mes en gaf haar een klap in het gezicht. Ook zou hij haar in hun huis hebben opgesloten. De man werd aangehouden en kreeg een contactverbod opgelegd.

Dat overtrad hij meteen toen hij uit voorlopige hechtenis kwam. Op 26 mei 2010 wachtte hij zijn vrouw op bij station Ede-Wageningen. In de auto stak hij haar met een priem en ontvoerde haar vervolgens naar de bossen bij Maarsbergen. Daar zou hij haar hebben vastgebonden met tape en haar hebben verkracht. Na een gijzeling van ongeveer acht uur heeft hij haar teruggebracht naar Ede. (APA)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie