Reisloket openbaar vervoer in ziekenhuis

26 september 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - Het reisloket in de centrale hal van Ziekenhuis Gelderse Vallei is maandag officieel geopend. Hiermee wil het ziekenhuis bezoekers en poliklinische patiënten wijzen op de mogelijkheid om met de bus te komen.

Mensen die nog niet zo ervaren zijn met deze manier van reizen kunnen hier uitgebreide informatie krijgen over het reizen per openbaar vervoer. Het is zelfs mogelijk om begeleid door een vrijwilliger een proefreis te maken.

Ziekenhuis Gelderse Vallei vindt een goede bereikbaarheid voor haar bezoekers en patiënten belangrijk. Zeker nu de verbouwing van de parkeergarage in volle gang is en er tijdelijk minder parkeerplaatsen zijn, is reizen per bus een aantrekkelijk alternatief. ,,Het is namelijk makkelijk en comfortabel om met het openbaar vervoer naar het ziekenhuis te komen. Er rijden veel bussen, die direct voor de hoofdingang stoppen'',, aldus een woordvoerder.

Advies op maat

Bij het reisloket kunnen patiënten en bezoekers vragen stellen, waardoor de drempel om met de bus te komen lager wordt. De OV-ambassadeurs die het loket vrijwillig bemannen hebben veel ervaring met het reizen per openbaar vervoer en geven een reisadvies op maat.

Mensen die het een te grote stap vinden om alleen met de bus naar het ziekenhuis te komen, kunnen een proefreis aanvragen. Zij worden thuis door een OV-ambassadeur opgehaald, om dan vervolgens samen de reis te maken. Een proefreis kan ook aangevraagd worden via www.geldersevallei.nl/reisloket.

Voor het reisloket zijn acht vrijwilligers opgeleid. Het zijn allemaal ervaringsdeskundigen met veel kennis over het openbaar vervoer in de regio. Ook in het dagelijks leven helpen ze geregeld mensen op weg in het openbaar vervoer. Ze vinden het reisloket een goed initiatief en gaan met veel enthousiasme aan de slag. Ervaren OV-gebruikers die de komende weken onze OV-ambassadeurs willen ondersteunen, kunnen zich aanmelden als OV-ambassadeur via www.geldersevallei.nl/reisloket.

Proef

Het reisloket is een proef die loopt van 26 september tot en met 21 oktober 2011. Het loket is op werkdagen geopend van 8:30 tot 17:00 uur. De proefreizen worden aangeboden tot en met 31 december 2011. Mocht na afloop blijken dat het reisloket structureel meerwaarde heeft voor het ziekenhuis, dan krijgt het reisloket wellicht een vaste plek. Het reisloket wordt gesubsidieerd door de Bereikbare Vallei.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie