Nieuwe speeltuin Jong Harskamp heel dichtbij

13 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - Marian Teer, directeur Woonstede overhandigde donderdag een cheque ter waarde van 15.000 euro aan het bestuur van speeltuinvereniging Jong Harskamp. Met de bijdrage van Woonstede, en de bijdragen van stichting Idee in Uitvoering én wellicht Rabobank Woudenberg-Lunteren komt de realisatie van de nieuwe speeltuin ineens erg dichtbij.

Jaarlijks organiseert Woonstede een handen-uit-de-mouwen-dag. Op deze dag trekken circa 140 medewerkers diverse wijken en buitendorpen in om ook eens op een andere manier de handen uit de mouwen te steken. In de voorbereiding op deze dag worden diverse instanties gevraagd of er zaken zijn die Woonstede zou kunnen uitvoeren. Dit kan heel divers zijn. Van het schilderen van muren, het repareren van hekwerken tot sociale activiteiten met bewoners zoals pannenkoeken bakken en wandelen. Voorafgaand worden de diverse locaties bezocht en geïnventariseerd wat nodig en mogelijk is.

Om helder te krijgen wat Speeltuin Jong Harskamp nodig had, werd een deskundige gevraagd alle speeltoestellen kritisch te bekijken. De conclusie dat veel toestellen niet meer voldoen aan de huidige eisen had niemand verwacht. In feite moet er een compleet nieuwe speeltuin aangelegd worden waarin slechts enkele van de huidige speeltoestellen kunnen terugkeren. Circa tien medewerkers van Woonstede haalden 13 oktober alvast een aantal toestellen weg, en knapten nog toegestane toestellen op. Maar dat is niet voldoende.

Financiële injectie

Voor de herinrichting van de speeltuin is wellicht 70.000 euro nodig. Een fikse uitdaging voor het bestuur die al een aantal acties op touw zette. Woonstede had naast de cheque van 15.000 euro nog een aantal verrassingen voor hen in petto. Stichting Idee in Uitvoering stelde een bijdrage van 12.500 euro in het vooruitzicht en Rabobank Woudenberg-Lunteren liet weten het een geweldig initiatief te vinden wat ze graag willen ondersteunen.

Daarmee komt de renovatie een stuk dichterbij. Eind oktober wil het bestuur graag een aantal leveranciers vragen een ontwerp voor de nieuwe speeltuin te maken. En als uitvoering begin 2012 van start kan gaan kunnen de kinderen nog voor de zomer gaan genieten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie