Expositie cliënten 's Heeren Loo

7 november 2011 om 00:00 Nieuws

EDE 'Verder kijken dan je ogen zien' is de titel van de expositie die van 12 november tot en met 4 december te bezichtigen is in Huis Kernhem te Ede. Op deze expositie worden schilderijen, tekeningen en gedichten getoond van cliënten van 's Heeren Loo van de regio's Zuid-Veluwe en De Vallei.

's Heeren Loo verzorgde ook vorig jaar een expositie in Huis Kernhem. Het is een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking en heeft in Wageningen al tientallen jaren een eigen kunstuitleen, De Verbeelding. Deze kunstuitleen brengt het werk van cliënten onder de aandacht van een breed publiek.

De kunstwerken worden zowel in Nederland als in het buitenland geëxposeerd en verkocht. Ook wordt er onderzoek gedaan naar taal- en poëziebeleving van de cliënten. Dit heeft onder andere geleid tot de publicatie van drie dichtbundels waarin de emoties en belevingen van de cliënten verrassend en soms aangrijpend onder woorden zijn gebracht.

Sinds een paar jaar bestaan er contacten tussen 's Heeren Loo en de Japanse beeldhouwer Seichi Ihara, die in Osaka een idealistisch centrum voor mensen met een beperking is gestart. Op de expositie in Huis Kernhem zullen ook enkele werken van cliënten uit Osaka te zien zijn.

Ter gelegenheid van de expositie is een boekje uitgegeven met beeldend werk en poëzie gemaakt door cliënten van 's Heeren Loo. Dit boekje is verkrijgbaar tijdens de expositie.

De expositie is geopend op zaterdagen en zondagen van 12.00-17.00 uur, alleen op zondag 20 november van 14.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie