Veldhuizen vol kunst

17 november 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - De eindmanifestatie van het driejarige project 'Kunst in de wijk Veldhuizen' werd vrijdag en zaterdag afgerond. Tijdens het evenement presenteerden partners, verenigingen en bewoners diverse kunstwerken en culturele producties.

Meest in het oog springend daarbij zijn de getransformeerde transformatiehuisjes in de wijk. Kunstenares Barbara Recourt luisterde naar de inwoners en maakte aan de hand van de verhalen enkele kunstwerken voor op de huisjes. De opvallende verschijningen zijn een aanwinst voor Veldhuizen.

Ook op andere plekken werden kunstwerken onthuld. Zoals vier enorme fotocollages in de woontorens aan de Leeuwenhorst en een 'herinneringentafel' voor bewoners van De Pleinen. Daarnaast waren er voorstellingen en workshops, onder meer in het buurtcentrum.

In drie jaar zijn er tal van activiteiten georganiseerd, is er een boek uitgegeven, zijn er voorstellingen opgevoerd en heeft ´Kunst in de wijk Veldhuizen´ een blijvend karakter gekregen met de realisatie van creaties op diverse locaties en de contacten tussen mensen die zijn ontstaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie