Vijf medailles voor Lunterse turnclub P.i.T

29 november 2011 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - De Lunterse turnclub P.i.T. heeft tijdens de eerste voorronde van de 5e divisie in Ochten vijf medailles behaald.

De meeste turnsters hebben de clubkampioenschappen en de DUO wedstrijd al achter de rug, maar deze wedstrijd was toch wel extra spannend omdat men zich kan plaatsen voor de rayon en regiofinale. Het werd na een inspannende turndag een succes voor de Lunteranen. Liefst 5 turnsters hebben zich met deze ene voorronde waarschijnlijk al weten te plaatsen voor de finales.

De allerjongsten (meisjes 6 en 7 jaar, red.) mochten het spits afbijten (pre instap niveau 12).Thirza van Malestijn, Marije Klomp en Kiki Seelen kwamen voor P.i.T. uit. Hier en daar vergaten deze jongelingen nog wat onderdeeltjes waardoor er punten werden gemorst. Maar er waren ook successen.

Thirza deed voor het eerst de borstwaarts om en de buikdraai alleen aan de brug. Kiki Seelen benadrukte eindelijk de handstand in 'handstand platval' op sprong en ook Marije Klomp liet voor het eerst een handstand platval zien die zij in de training nog niet geheel beheerste. Uiteindelijk werden Thirza van Malestijn (15e) , Kiki Seelen (18e) en Marije Klomp (22e ) in het grote deelnemersveld.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Laura Drost, Xanne-Lin Klapwijk, Selina van de Kuit, Tessa Lagerwey, Danique Teunissen en Gaby Hoving. Zij turnen in de categorie Instap niveau 11. Dominique Losekoot blesseerde zich waardoor zij deze wedstrijd moest overslaan.

De verwachtingen vooraf waren gering omdat maar liefst 43 turnsters in de arena verschenen. Maar de turnsters van P.i.T presteerden naar behoren. Laura Drost turnde vrijwel foutloos en nam het zilver mee naar huis met 53,15. Ook Gaby Hoving turnde een stabiele wedstrijd, het brons was voor haar met een eindscore van 51,80. Selina van de Kuit werd 16e mede door een val van brug. Danique Teunissen 17e, Xanne-Lin Klapwijk 20e en Tessa Lagerweij 22e.

In de laatste wedstrijd turnden Lotte Heij, Laura Goor, Janet van de Brink, Elise van Harn, Bente Bouw en Lindsay van Holland (pupillen 2 niveau 9). Deze turnsters komen uit de 6e divisie en zijn dit jaar dus 2 niveaus omhoog gegaan. Ondanks enkele struikelpartijen op de balk presteerden de turnsters goed op de andere toestellen. Vooral op brug turnde P.i.T vrijwel foutloos. Bente, Laura en Lindsay ontvingen een bronzen medaille. Laura Goor wist de hoogste score van de dag op sprong met 13.20 te behalen. Ook Bente Bouw won een medaille.

Janet van de Brink turnde verbazingwekkend goed op alle toestellen, vooral brug was een gave uitvoering. Zij eindigde op de achtste plaats. Lotte Heij turnde op alle toestellen goed. Slechts de balk ging iets minder soepel. De 12e plek was voor haar. Elise van Harn is hard vooruit gegaan en voor de trainers is zij degene die een pluim voor haar inzet verdient.

De turnsters die een medaille hebben behaald zijn vrijwel zeker van een plek in de finales. De andere turnsters hebben op 21 januari 2012 in Tiel nog een kans. Al met al kan P.i.T. terugkijken op een zeer geslaagde turndag.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie