Verjonging stedenband Ede - Chrudim

28 december 2011 om 00:00 Nieuws

Medewerkers van het eerste uur zijn nog steeds actief. Behalve dat dit de noodzaak tot verjonging aangeeft, zegt dat ook veel over de grote mate van betrokkenheid van deelnemers, vrienden en bestuur. In ontmoetingen met andere stedenbanden blijkt dat de Edese stedenband in de afgelopen jaren echt iets heeft opgebouwd. ,,De stedenband met Chrudim wordt genoemd als voorbeeld van een stedenband zoals die zou moeten functioneren.”

EDE - Het bestuur van de stichting Stedenband Ede-Chrudim heeft onder de naam ‘Bright prospects’ het beleidsplan voor de komende jaren gepresenteerd. Hierin wordt de conclusie getrokken dat er in de loop der jaren weinig sprake is geweest van verjonging.

De stedenband staat voor nieuwe uitdagingen. ,,Nieuwe ontwikkelingen en inzichten, mogelijke bezuinigingen en de broodnodige verjongingsslag geven aanleiding om een nieuwe koers uit te zetten.” Als gevolg van de economische crisis bezint de gemeente Ede zich op nut en noodzaak van een stedenband. Het gemeentebestuur heeft alle gesubsidieerde instellingen laten weten dat voortzetting van de tot nu toe verstrekte subsidie niet langer vanzelfsprekend is.

Ook de stedenband Ede-Chrudim wil zich concentreren op de wijze waarop haar activiteiten worden gefinancierd. ,,Het is daarbij goed te beseffen, dat de stedenband een breed gemeentelijk en particulier initiatief is, waarbij de uitvoering ligt bij een stichting. Dat blijft ook zo.”

De stedenband wil zich de komende jaren vooral richten op voortgang en uitbreiding van de succesvolle activiteiten als uitwisselingsprogramma’s tussen scholen, organiseren van jeugdkampen en themaontmoetingen (kerken) en stageplaatsen. De stedenband sluit incidentele samenwerking met een andere stad of regio niet uit. ,,Activiteiten, die met Chrudim eerder niet uit de verf kwamen, krijgen nu een nieuwe kans.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie