Winterlezingen op zondagen in De Koperen Kop

30 december 2011 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - Op verschillende zondagen in januari en februari laat het Nationale Park De Hoge Veluwe bekende sprekers winterlezingen geven.

Ook dit jaar is het Park er in geslaagd een gevarieerd programma samen te stellen met sprekers die een autoriteit zijn in hun vakgebied.

Sint Hubertus

Frans Leidelmeijer is geregeld te zien op de Nederlandse televisie als expert in 'Tussen Kunst en Kitsch'. Leidelmeijer heeft een kunsthandel in Amsterdam en is specialist op het gebied van de toegepaste kunst tussen 1880 en 1980. Op 8 januari vertelt hij over de architect Berlage en het bijzondere Jachthuis Sint Hubertus. Daarbij is er aandacht voor exterieur én interieur van het gebouw, want het Jachthuis is een zogenaamd Gesamtkunstwerk.

Vogels

Nico de Haan, bekend vogelbeschermer, neemt u zondag 22 januari mee in de vogelwereld. Welke bijzondere eigenschappen hebben vogels nodig om zich te handhaven? Hoe werken vogels samen en hoe houden ze elkaar voor de gek? Na deze presentatie zult u nooit meer 'gewoon' uit wandelen gaan in de natuur, omdat u zich niet meer alleen afvraagt welke vogel u ziet, maar ook wat die vogel doet en waarom.

Jachthonden

Bart Boers is eigenaar, trainer, voorjager en fokker van jachthonden en sinds 1983 ook keurmeester. Boers vertelt zondag 5 februari waarom er zoveel verschillende jachthondenrassen zijn en wat hun specifieke kenmerken zijn. Welke eigenschappen heeft een jachthond nodig? Welke uiterlijke kenmerken geven aan voor welk soort werk een hond het meest geschikt is?

Moeflons

De laatste winterlezing wordt gehouden op zondag 19 februari door Rik Schoon. Schoon is Adviseur Faunabeheer bij IPC - De Groene Ruimte en al 20 jaar werkzaam op het gebied van natuur- en faunabeheer. Hij vertelt op deze zondag alles over de moeflon. Hoe kwam deze terecht in het Park en hoe paste het dier zich aan aan zijn nieuwe omgeving? Ook andere in Nederland voorkomende 'exoten' passeren de revue.

Alle lezingen vinden plaats in de Hoedzaal van Café-Restaurant De Koperen Kop van 14.00 tot 15.00 uur. De kosten bedragen vijf euro per persoon (exclusief entree Park). Vooraf reserveren is noodzakelijk en kan via www.hogeveluwe.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie