Afbeelding
Archief BDUmedia

Verwarde Edese slaat agente in gezicht

Nieuws

EDE - Een 29-jarige vrouw uit Ede is woensdagavond in haar woning aangehouden nadat ze agenten had aangevallen. Daarbij raakte een agent lichtgewond.

De vrouw zou geluidsoverlast veroorzaken voor haar omwonenden in de Edese wijk Maandereng. Daarop werd de politie rond tien uur werd gewaarschuwd. Ter plaatse aangekomen spraken agenten de kennelijk verwarde vrouw aan in haar woning, toen ze plots uithaalde naar één van de agenten. De agente liep daarbij lichte verwondingen op in haar gezicht. De Edese werd met behulp van pepperspray overmeesterd. Ze is ingesloten in het politiebureau.

Handen af van politie-ambtenaren

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politie-ambtenaren zal de politie Gelderland-Midden medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politie-ambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

advertentie