Bromfiets gestolen

1 februari 2012 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - De politie kreeg zondag rond 03.30 uur melding dat er een mogelijke vechtpartij was op een parkeerplaats aan de Nieuweweg-Noord in Veenendaal. Er stond een grote groep van 40-50 man en er was een grimmige stemming waarbij diverse mensen met elkaar vochten. Agenten probeerden de groep uit elkaar te trekken, maar dit lukte niet direct. Er kwam versterking en agenten vormden een linie. Agenten moesten de wapenstok gebruiken om de situatie onder controle te krijgen. Eén man, van 21 jaar uit Lunteren, is aangehouden voor verstoring van de openbare orde, toen hij op een agent in kwam rennen. Na met de megafoon gevorderd hebben om weg te gaan, gingen de mensen uiteindelijk weg.

LUNTEREN - Een 30-jarige automobilist uit Lunteren is maandagavond gewond geraakt na een botsing tegen een boom op de Postweg in Barneveld. De man is met nekklachten door het ambulancepersoneel naar het ziekenhuis in Amersfoort overgebracht.

De bestuurder reed rond tien voor half zeven over de Postweg toen hij door nog onbekende oorzaak van de weg raakte en tegen een boom tot stilstand kwam. De auto liep zware schade op en het slachtoffer klaagde over pijn in zijn nek.

HARSKAMP - De politie heeft zondagavond drie mannen van 20, 22 en 31 jaar, zonder vaste woon of verblijfplaats in Nederland, aangehouden op de Dorpsstraat. Het drietal wordt verdacht van inbraak in een woning in Harskamp. Alle drie de mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek.

De bewoner meldde rond tien uur dat hij drie mannen overlopen had in zijn woning. De politie startte direct een onderzoek en keken in de omgeving uit naar de drie mannen. Op basis van het opgegeven signalement konden alle drie de mannen aangehouden worden op de Dorpsstraat.

Uit nader onderzoek kwam naar voren dat er onder meer levensmiddelen en gereedschap weggenomen waren vanuit de woning. Het woninginbrakenteam van de politie Gelderland-Midden onderzoekt de zaak.

EDE - Een 25-jarige Amersfoorter is In de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. De man werd omstreeks 03.40 uur gecontroleerd op de Doctor W. Dreeslaan in Ede. In de auto waarin de man zat werd een zakje met mogelijke harddrugs gevonden. De Amersfoorter werd vervolgens aangehouden op grond van de opiumwet en de drugs werden in beslag genomen.

EDE - De politie heeft op 26 januari rond 14.30 uur een 15-jarig meisje uit Rhenen aangehouden. Zij wilde een winkel aan de Achterdoelen in Ede verlaten met kleding, zonder daarvoor af te rekenen. Het meisje werd door winkelpersoneel overgedragen aan de politie.

EDE – Op dinsdag 24 januari werd tussen 19.30 en 19.45 uur een knalgele bromfiets gestolen. De bromfiets stond geparkeerd naast een flat aan de Juliana van Stolberglaan. Het gaat om een Paggio C25 met kenteken D545FN. De politie zoekt getuigen van de diefstal van deze opvallende bromfiets. Getuigen kunnen zich melden op telefoonnummer 0900-8844.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie