Laadpalen elektrische auto’s in Ede, Bennekom en Lunteren

1 februari 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - In samenwerking met Stichting E-laad wil de gemeente Ede vijf laadpalen voor elektrische auto’s plaatsen. De laadpalen komen op locaties waar veel mensen parkeren. Op deze manier wil de gemeente het gebruik van elektrische auto’s stimuleren.

Elektrisch vervoer is een vorm van duurzame mobiliteit. Het verbetert de luchtkwaliteit, is stil en duurzaam en daarom een goede zaak voor het milieu.

De aangewezen locaties voor de laadpalen zijn: Bergstraat (parkeerterrein raadhuis), winkelcentrum Bellestein (parkeerterrein hoek Loevestein/Kastelenlaan), winkelcentrum Rozenplein, parkeerterrein Van Slootenplein in Bennekom, parkeerplaatsen het Nieuwe Erf in Lunteren.

De laadplekken worden geplaatst bij openbare parkeerplaatsen in de directe omgeving van woningen, winkels en/of kantoorgebouwen en hebben elk twee oplaadpunten. Om de schaarse parkeerruimte niet onnodig te belasten wordt in eerste instantie één parkeerplek per laadpaal toegewezen voor exclusief gebruik door opladende elektrische personenwagens.

Dit houdt in dat op de aangewezen parkeerplaats voortaan niet meer ‘gewoon’ mag worden geparkeerd. Als in de toekomst blijkt dat het gebruik van de laadpalen toeneemt, kan per laadpaal een tweede parkeerplaats worden toegekend.

Tot aan de zomer van 2012 is het opladen bij de palen van E-laad gratis. De verwachting is dat hierna betaald moet worden voor het stroomgebruik. Het tarief is gelijk aan het tarief voor thuisgebruik. Betaling zal gaan via een pasje.

Om de laadpalen te realiseren is momenteel een verkeersbesluit in voorbereiding.

Dit besluit wordt in februari gepubliceerd in de Ede Stad en ligt aansluitend gedurende zes weken ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie