Afbeelding
Foto: Henny Jansen/BDU

Waterpolosters Oranje eindigen op zesde plaats

Nieuws

EDE - De Nederlandse waterpolosters zijn het Europees kampioenschap in Eindhoven als zesde geëindigd. In het duel om plaats 5 en 6 was Spanje donderdag de betere ploeg. In de twaalf voorgaande edities van het EK voor vrouwen eindigde Nederland altijd in de top 5.

Opnieuw kon Oranje dit toernooi voor eigen publiek niet winnen van een gerenommeerde tegenstander. De formatie van Mauro Maugeri startte zoals alle andere duels dit toernooi moeizaam. De Iberische vrouwen kwamen in het tweede kwart met 5-4 voor. Eind tweede periode zetten Yasemin Smit en Mieke Cabout de thuisploeg op voorsprong (5-6).

Oranje liep vervolgens uit naar 5-9 en leek de buit binnen te hebben. Maar drie goals van Laura Lopez en één van Pilar Pena brachten de Spaansen weer terug in de wedstrijd.

Met Anne Heinis in het doel ging Oranje het vierde part in. Van Belkum scoorde daarin namens Nederland, maar goals van Laura Lopez en Jennifer Pareja bezorgde Spanje de zege.

Beide ploegen waren vooraf al zeker van deelname aan het OKT, in april in Triëst.

Spanje-Nederland 11-10

Periodestanden: 3-3, 2-2, 4-4, 2-1

Doelpunten Nederland: Biurakn Hakhverdian 3 (Polar Bears Ede), Sabrina van der Sloot 2. Yasemin Smit 2, Iefke van Belkum 2, Mieke Cabout,

Doelpunten Spanje: Jennifer Pareja 4, Carmen Garcia 2, Laura Lopez 3, Pilar Pena.

Bron: www.waterpolo.nl

advertentie