Eerste schaatsen op natuurijs

8 februari 2012 om 00:00 Nieuws

De Edese IJsvereniging (EIJV) had het al aangekondigd dat de deur van het terrein donderdag open zou gaan.

Baantjes trekken op ‘t Schuttersveld EDE - Het leek dit seizoen geen winter van betekenis te worden, maar dat was schijn. De temperaturen daalden ineens fors onder het vriespunt. Donderdagochtend ging de natuurijsbaan van ‘t Schutterveld aan de Peppelensteeg voor het eerst open.

Het ijs ziet er om 9.30 uur nog bijna maagdelijk glad uit en weerspiegelt de zonnestralen. Tegelijk is het ijskoud. Maar dat weerhoudt de eerste liefhebbers niet om hun Vikingen onder te binden. Met hoge snelheid flitst een enkeling voorbij, zichzelf een heuse Stefan Groothuis wanend, geïnspireerd door het grote succes dat hij onlangs tijdens het NK in Calgary behaalde.

Elfstedentocht

,,Ik ga het weer proberen. Nee, ik heb nog niet op kunstijs geschaatst dit jaar’’, zegt Henk Florissen, die zijn schaatsen aan doet. De Edenaar brak in de zomer van 2011 zijn heup bij een fietsongeluk. Intussen lijkt hij goed hersteld, want...als er een Elfstedentocht komt, is hij zeker van de partij. ,,Ik heb hem al drie keer geschaatst en als lid doe je dan automatisch mee. Mocht hij er weer komen natuurlijk.’’

De grote schaatsliefhebber denkt echter dat dit er deze maand niet meer in zit. Mocht het er toch van komen, kan Florissen in elk geval zijn baantjes trekken op ‘t Schutterveld. In het midden van de baan, kunnen sportievelingen terecht die geen Noren onder binden, maar kunst- of hockeyschaatsen.

u De openingstijden van de ijsbaan zijn dagelijkse van 9.00 tot 12.30 uur, van 13.30 tot 16.30 uur en van 19.00 tot 21.30 uur. Voor leden van de EIJV is er een extra trainingsuur van 18.00 tot 19.00 uur. Zie ook www.eijv.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie