Keurmerk voor Fysiotherapeutisch Centrum Knieriem & van Bergen

24 maart 2012 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Fysiotherapeutisch Centrum Knieriem & van Bergen, gevestigd op de Heerdlaan 39-43 in Bennekom, werd begin januari geauditeerd door KIWA. Dit is een onafhankelijke certificatie-instelling voor de HKZ. De audit werd met goed gevolg afgesloten, waarna de rapportage intern door een tweede auditor werd beoordeeld.

,,Eind februari ontvingen we het certificaat'', vertelt Nicole van Bergen. ,,Het certificaat is in principe 3 jaar geldig, maar elk jaar wordt er opnieuw een controle audit uitgevoerd, zodat de behaalde kwaliteit geborgd wordt en er continu naar de processen gekeken wordt. Hierdoor is het mogelijk om tijdig actie te ondernemen als er iets mis loopt en kunnen verbeteringen tijdig worden doorgevoerd.''

Het HKZ-Keurmerk heeft betrekking op het kwaliteitsmanagementsysteem van de organisatie. Zo'n systeem heeft een organisatie nodig om kwaliteit goed te kunnen managen. Het HKZ-Keurmerk maakt zichtbaar dat het kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan eisen die vanuit de sector zelf, door financiers, patiënten/consumenten en de overheid worden gesteld. Dit is vastgesteld door een onafhankelijke certificatie-instelling.

Bart Knieriem: ,, Het keurmerk biedt een basisgarantie voor kwaliteit. Om gecertificeerd te worden moet het werk zodanig worden georganiseerd, dat aan alle voorwaarden is voldaan om optimale zorg te kunnen leveren. Het perspectief van de cliënt is daarbij altijd het vertrekpunt.''

,,Het HKZ-Keurmerk betekent dat een organisatie de zaken intern goed op orde heeft; de klant principieel centraal stelt; betrouwbare resultaten kan presenteren en voortdurend werkt aan het verbeteren van de zorg- en dienstverlening'', vult Van Bergen aan.

Beiden zijn trots dat zij samen met hun team deze klus hebben kunnen klaren en zijn van plan u de komende jaren zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Neer weten over het Fysiotherapeutisch Centrum Knieriem & van Bergen: www.fysiomanueel.nl of bel 0318-575165.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie