Nog geen besluit over 'scheefwoners'

4 april 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Woningcorporatie Woonstede weet nog niet of het zogenaamde 'scheefwoners' in de gemeente Ede aan gaat pakken. De instantie wacht op een besluit van de Tweede Kamer over een huurverhoging van maximaal vijf procent voor huishoudens die meer dan 43.000 euro per jaar verdienen. De verhoging komt bovenop de jaarlijkse huurverhoging die voor alle huurders geldt.

Het kabinet is van plan om een inkomensafhankelijke huurverhoging door woningcorporaties vanaf juli toe te staan. Door de maatregel moeten 'rijkere' huurders eerder plaatsmaken voor woningzoekenden. Elke woningcorporatie in Nederland mag, als het plan in de Tweede Kamer wordt aangenomen, zelf beslissen of ze de huur voor haar scheefwoners verhoogt.

,,We willen niet op de muziek vooruitlopen en wachten op een besluit in de Tweede Kamer. Intern zijn we wel met de vraag bezig, maar een definitieve beslissing nemen we pas na het wetsbesluit", zegt Woonstede-woordvoerder Marjolein Slings. ,,Hoeveel scheefwoners er in de gemeente Ede wonen zijn we momenteel aan het inventariseren. We wachten op gegevens van het Ministerie van Financiën." Woonstede verwacht binnen enkele weken uitsluitsel te kunnen geven.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie