Siloam opent nieuwe locatie

11 april 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Siloam is een christelijke beschermende woonvorm in Ede. Er is in totaal plaats voor 33 mensen die vanwege een psychiatrische aandoening of beperking of een psychosociaal probleem (tijdelijk) niet zelfstandig kunnen wonen.

Op de hoofdlocatie van Siloam, aan de Begonialaan in Ede, kunnen 17 mensen wonen. In Bennekom en Ede staan dependances van de beschermende woonvorm. Hier wonen in totaal 16 personen. Zij krijgen minder intensieve begeleiding. De huidige locaties van Siloam hebben een reformatorische identiteit.

Medio 2012 opent Siloam een nieuwe locatie in Ede. Hier zal plaats zijn voor 19 nieuwe bewoners. De nieuwe locatie van Siloam zal een gereformeerde identiteit krijgen. Siloam biedt ook ambulante woonbegeleiding. Bewoners ontvangen op bepaalde momenten woonbegeleiding aan huis in uw eigen woning. Lees meer over ambulante woonbegeleiding op www.eleos.nl. Siloam is een christelijke woonvorm. Dat is onder andere te merken in de manier waarop bewoners en begeleiding met elkaar omgaan. De huidige locaties hebben een reformatorische identiteit. Deze identiteit geven we bijvoorbeeld vorm door gebed bij de maaltijden, het gezamenlijk lezen uit de Bijbel en het houden van een avondsluiting. De huisregels van Siloam passen bij de reformatorische identiteit. Er geldt bijvoorbeeld een kledingcode en er is geen televisie. Van bewoners wordt verwacht dat ze de reformatorische identiteit te onderschrijven. De kerkelijke achtergrond loopt uiteen van reformatorisch tot evangelisch.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie