Gazondag bij Harkes Tuincentrum

10 april 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Vooral gazons zijn slecht de winter uitgekomen, waarbij mos en kale plekken de grootste boosdoeners zijn. Het is nu de tijd om het gazon aan te pakken! Bij Harkes Tuincentrum staat vanaf 10.00 uur de ECOstyle-Tuinspecialist voor u klaar, die alle vragen op dit gebied beantwoordt. Als u een bodemmonster uit uw tuin meeneemt, wordt uw tuingrond gratis getest.

Mos is voor veel gazonbezitters een groot probleem. Na een koude en natte winter, zoals dit jaar, bestaat de kans dat er mosvorming in het gazon optreedt. De temperaturen en vooral de vele neerslag de afgelopen maanden zijn ideale groeiomstandigheden voor mos. Veel sneeuw en regenval op een zwakke, open grasmat zorgt voor het dichtslaan van de grond. Gras groeit niet op dichtgeslagen grond waar gebrek ontstaat aan licht en lucht. Ook bij een lage temperatuur en weinig zonneschijn groeit gras niet. Zo krijgt mos alle ruimte.

Door nú, in het voorjaar, een goede basis te leggen voor een gezonde bodem ontstaat een sterk gazon waarin mos minder kans krijgt. Ook in de winter.

Hoe precies? Als basis voor het gazonadvies op deze dag wordt gewerkt met het ECOstyle 7-Stappenplan. Een eenvoudig onderhoudsplan, waarbij de hele voorjaarsbehandeling op één dag uitgevoerd kan worden. Dit 7-Stappenplan pakt de oorzaak van mosgroei aan en zorgt ervoor dat uw gras optimaal kan groeien. De bodem is daarbij het uitgangspunt, want een gezonde bodem is de basis voor een mooi gazon.

www.7-stappenplan.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie