‘Golfslag’ voor Kims hulphond

9 mei 2012 om 00:00 Nieuws

De rotary organiseert deze activiteit jaarlijks. Dit keer doen er 68 personen mee, met 17 zogenoemde ‘flights’ (een team van vier golfers). Zij putten die dag 4 holes op Hoekelum, 1 bij stadscafé Oscar, 2 bij het gemeentehuis, 1 bij de vijver richting Trapakkers, 2 bij het Mausoleum, 1 in het openluchttheater en de eindbestemming is het Oude Politiebureau. Daar reikt wethouder Simon van de Pol de prijzen uit.

Rotary Kernhem slaat balletje voor goede doel EDE - Niet een gladgeschoren, aaneengesloten gezon is zaterdag 9 juni het decor van een golfbaltoernooi. Serviceclub Rotary Kernhem zet ‘Golfslag’ op touw in het hart van Ede. Voor het goede doel: een hulphond voor de vijftienjarige Kim uit Apeldoorn.

door Freek Wolff

De deelnemers sponsoren hiermee hulphondstichting Bultersmekke. ,,Die dieren worden ingezet bij mensen die op allerlei manieren hulpbehoevend zijn. Zij voelen bijvoorbeeld aan als iemand een epileptische aanval krijgt’’, licht Maarten Modderkolk toe. Hij is organisator samen met Felix Koolhaas.

Beide heren zijn verwoed golfers. ,,Het is een besmettelijk virus. Je hebt alles in eigen hand en kunt niemand de schuld geven als het mis gaat. Dat is het leuke. Het zit volledig tussen je oren of het lukt of niet. Met stress gaat het niet. Het is een kwestie van ontspannen, laten gaan, al heb je uiteraard enige vaardigheid nodig.’’

Modderkolk verklaart dat golfen wel degelijk een goede conditie vraagt. Op een baan met 18 holes ben je ongeveer vier uur bezig en loop je zo’n tien kilometer. ,,Maar je doet het zeker ook voor de ontspanning’’, voegt Koolhaas toe. ,,De negentiende hole is het biertje en de bitterbal, maar dat risico nemen op de koop toe’’, zegt hij lachend.

Dat sommige mensen denken dat serviceclubs alleen leuke en smakelijke evenementen voor zichzelf houden, interesseert de Edenaren niet. ,,Ja, dat imago kan aan je kleven. Maar mensen die dat denken, verander je toch niet. En besef dat niet alle leden veel financiële middelen hebben...’’

Maarten en Felix werden rotarylid omdat ze een bijdrage aan de maatschappij willen leveren. ,,Je kunt je zakelijke contacten aanwenden om iets te doen voor het algemeen belang.’’ Rotary Kernhem, naast Rotary Ede en Hoekelum, bestaat al vanaf 1975 en heeft 35 leden. De oudste is Frans de Buizer. Andere activiteiten zijn autoritten met dementerende personen (drie keer per jaar), houthakken voor een goed doel en een waterproject voor Ghana. ,,In mei 2013 gaan zo’n duizend kinderen van alle scholen zes kilometer lopen met zes liter water. We verwachten een opbrengst van 50.000 euro.’’

De twee hoofdponsoren voor Golfslag zijn Vallei Groep en Pouw. De ‘flight’ sponsoren zijn: Hapro Ede, Ditters Makelaars, Koolstrans, WerkmandeJong, Olco, Don Middendorp, Van Veen advocaten, Groeneveld Gerechtsdeurwaarders, Teun van de Velde, Actium BV, Renkema, Kelderman Bouw, Rabobank en de Edese Commerciële Club. Subsponsoren zijn: Unit 4 Automatisering, Kerngroen A-Krediet, Auto dealer VW, Bert van Eekhout, Im Wouters en G. Braber Autobedrijf.

Gegadigden kunnen zich nog opgeven bij Koolhaas via tel. 06-53250441.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie