Verdachte blijft in hechtenis

23 mei 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - De rechtbank behandelt half juli de zaak tegen een 28-jarige Edenaar die wordt verdacht van wapenverkoop, illegale handel in sigaretten en witwassen. Tot die tijd blijft de Edenaar vastzitten, zo bepaalden de rechters maandag.

Begin februari ontdekte de politie ruim 130.000 sigaretten met vervalste merken, op adressen in Renswoude en Ede. Ook trof de politie grote bedragen aan cash geld aan en 21 wietplanten. Uit onderzoek van de politie en de FIOD zou blijken dat de Edenaar achter de grootschalige handel in sigaretten zit.

Daarnaast verdenkt justitie hem van wapenhandel. Er zouden foto’s en een ‘boodschappenlijstje’ zijn, die wijzen op achttien machinepistolen. Volgens de officier van justitie zijn de wapens nog niet gevonden. Hij wees op graafsporen die de politie ontdekte in de kruipruimte van het huis van de Edenaar. Wel zijn in februari twee vuurwapens met munitie in beslag genomen.

Volgens de Edenaar staan er onwaarheden in zijn strafdossier. Zijn advocaat zette die bewering kracht bij door te wijzen op getuigen die elkaar uitmaken voor leugenaar. Hij vroeg de rechters om de man tot juli op vrije voeten te stellen. Dan kan de verdachte voorkomen dat zijn bedrijfje failliet gaat. Maar de rechtbank achtte het gevaar dat hij opnieuw in de fout gaat te groot. (APA)

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie