Cirkel van singer-songwriters bij Live Stage Marnix

1 juni 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Vier getalenteerde singer-songwriters - die al eerder bij Live Stage Marnix te gast waren - bundelen donderdag 14 juni vanaf 20.30 uur hun krachten in een Singer Songwriter Circle. Een mens is een verzameling verhalen en al sinds mensenheugenis worden die verhalen verteld en gezongen met begeleiding van muziek. En als je meerdere singer-songwriters bij elkaar zet, dan is de kans groot dat de verhalen loskomen.

Alex Akela

Van klassiek geschoolde violist tot op de Amerikaanse leest geschoeide singer-songwriter - dat is de weg die Alex Akela heeft doorlopen. Op zesjarige leeftijd begon Akela met vioolspelen. 25 jaar later, in 2011, is er dan 'Serendipity', zijn debuutalbum. Ondertussen speelde Alex talloze podia plat, solo en als begeleider van collega-songwriters. Paradiso, Vredenburg, Mezz, Zwarte Cross, Blue Highways, Roepaen - het zijn slechts enkele voorbeelden.

Diftong

Hij ziet zichzelf vooral als dichter en tekstschrijver die zijn eigen liedjes ten gehore brengt. Zijn stijl is Americana met een rafelig randje op de grens van folk, country en rock. Diftong heeft inmiddels twee CD's uitgebracht. Zijn debuut 'Robot vs Totem Pole' was een ware soloactie. Voor de tweede CD, 'Heart in a Jar', riep hij de hulp in van vrienden en familieleden met achtergronden uiteenlopend van opera tot rock.

Jacques van de Wal

Met zijn warme countrystem vertolkt Jacques van de Wal zijn vaak melancholieke songs, die hij schrijft over zaken die dicht bij hem staan, zoals hoe het voelt om 50 te worden, of hoe het is om op de achterbank van je auto naar je werkgever gereden te worden. De liedjes van Jacques zijn Engels- of Nederlandstalig. Hij werkt ook, met diens dochter, aan het vastleggen van de liedjes van de 94-jarige Ruth 'Roma' Wilkinson, die werden vertolkt door Eddie Kirk, Bobby Bare, Jimmy Wakely, Jim Reeves, Bing Crosby and The Andrew Sisters.

JeeWee Donkers

Gitarist en singer-songwriter JeeWee Donkers stamt uit de Wageningse jazzscene van de jaren '90 van de vorige eeuw en begeleidt hij al ruim 12 jaar zangeres Monique Vermeer in het jazzy popduo TwoGetherness. De laatste jaren haalt hij zijn inspiratie meer en meer uit pop-, blues en folksongs. Zijn gitaar heeft daarbij een meer ondergeschikte, vaak akoestische rol als ondersteuning van zijn eigen vocaal gerichte repertoire, onder anderen in zijn band Live Poets Society.

De concerten vinden plaats in Cultura Café aan de Molenstraat 45 in Ede en de entree kost 8 euro per persoon bij reservering vooraf (een euro meer aan de zaal). Info: www.livestagemarnix.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie