Afbeelding

Echtpaar in Ede lichtgewond bij woningoverval

7 juni 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Een echtpaar in Ede is in de vroege ochtenduren lichtgewond geraakt bij een overval op hun woning aan het Bunschoterpad. De daders hadden met geweld het huis binnen weten te komen en waren er met geld en sieraden vandoor gegaan. De politie is een onderzoek begonnen.

De overval vond plaats tussen vier en vijf uur in de ochtend. De 62-jarige man des huizes werd wakker door verdachte geluiden rond het huis. Toen hij ging kijken werd hij overrompeld door een man met een vuurwapen of iets wat daarop leek. Samen met een tweede dader wisten ze het huis binnen te dringen waarna de Edenaar en zijn vrouw werden mishandeld en bedreigd. Uiteindelijk wisten ze er met een geldbedrag en sieraden vandoor te gaan.

Gemaskerd

Nadat de overvallers waren vertrokken waarschuwden de slachtoffers de politie, die nog vergeefs naar de daders heeft gezocht. Volgens het echtpaar ging het om twee gemaskerde mannen, beiden in het donker gekleed. De een was ongeveer 1.85 m lang en had een normaal tot slank postuur, de ander was aanmerkelijk kleiner dan de eerste en had een gedrongen postuur.

* De politie roept bij haar onderzoek getuigen op te reageren en is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook op telefoonnummer 0800-7000

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie