Theaterkaartje Cultura Ede goedkoper door btw-verlaging

20 juni 2012 om 00:00 Nieuws

Een uitzondering hierop zijn de klassieke concerten uit de serie Proefkamermuziek. Ook de entree voor familievoorstellingen en ‘zwarte gaten’ blijft gelijk, dit komt doordat deze prijzen vorig jaar niet zijn verhoogd.

EDE - De btw-tarieven op de podiumkunsten gaan per ingang van 1 juli omlaag van negentien naar zes procent. Het Edese cultuurcentrum Cultura wil theaterbezoekers het voordeel geven van deze positieve verandering. Voor de voorstellingen waar u vanaf 1 juli kaarten voor bestelt, gelden dan ook verlaagde prijzen.

Beslissing

De staatssecretaris heeft besloten dat de maatregel per 25 mei ingaat en niet met terugwerkende kracht geldig is. Dat betekent dat de Belastingdienst voor alle kaarten, gekocht voor 25 mei, 19% btw berekent. Klanten van Cultura die al kaarten hebben gekocht voor voorstellingen in het nieuwe seizoen, krijgen een brief toegestuurd met meer informatie en een speciale tegemoetkoming.

Drukker

,,Omdat onze seizoensbrochure al naar de drukker was toen het besluit tot btw-verlaging genomen werd, staan hierin nog de oude prijzen”, licht Cultura toe.

Op de website www.cultura-ede.nl kunnen belangstellenden een overzicht van alle theatervoorstellingen vinden. Ook staan daar de correcte, lagere prijzen op een rij.

Nieuw seizoen

,,Het nieuwe seizoen, dat na de zomerperiode begint, biedt een gevarieerd aanbod van klassieke muziek, cabaret, kindervoorstellingen, dans, toneel en theaterconcerten”, aldus Cultura.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie