Particuliere autoverhuur komt van de grond

2 juli 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Autorijden is duur. Verzekeringen, benzine, onderhoud; de kosten zijn hoog en niet altijd voorspelbaar. Via een online marktplaats (SnappCar.nl) bestaat sinds kort de mogelijkheid om je auto te verhuren aan een plaatsgenoot op momenten dat je 'm zelf niet nodig hebt, en zo een deel van de kosten terug te verdienen. Zo ontstaat een nieuw fenomeen: verdienen aan je auto in plaats van uitgeven.

Autodelen door particuliere verhuur is een lucratieve en milieubewuste manier om met je auto om te gaan. Tot voor kort keken nog maar weinig Nederlanders met deze ogen naar hun auto. In de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk, waar het concept 'car sharing' wordt genoemd, is het al een aantal jaren erg populair. SnappCar introduceerde het concept onlangs in Nederland en brengt verhuurders (autobezitters) en huurders bij elkaar op een online 'marktplaats'. Daarnaast zorgt het bedrijf voor een goede verzekering en betrouwbare betalingsprocedure. Bovendien bouwt SnappCar continu aan de 'community' van huurders en verhuurders, zodat zowel vraag en aanbod blijven groeien, evenals de betrouwbaarheid.

Nederland is er klaar voor

SnappCar denkt dat Nederland klaar is voor deze vernieuwende manier om met autobezit om te gaan en verwacht dat particuliere autoverhuur zich als een olievlek over Nederland zal verspreiden. Aangemoedigd door de economische crisis, zijn Nederlanders zich meer bewust van hun uitgaven. Daarnaast willen steeds meer consumenten bewust leven en neemt de filedruk alsmaar toe. Alle ontwikkelingen bij elkaar opgeteld, scheppen de ideale omstandigheden voor autoverhuur tussen plaatsgenoten. Verhuurders kunnen een deel van de hoge kosten van autobezit terugverdienen, huurders profiteren van flexibiliteit zonder de bijkomende verplichtingen en kosten van autobezit.

Over SnappCar

SnappCar is een online marktplaats waar particulieren hun auto aan elkaar kunnen verhuren. SnappCar brengt vraag en aanbod bij elkaar en draagt zorg voor de verzekering van de auto. De verhuurder bepaalt zelf de hoogte van het huurbedrag, de beschikbaarheid en aan wie hij zijn auto verhuurt. Deelname aan SnappCar is gratis. SnappCar werkt samen met de ANWB, Achmea Centraal Beheer en Profile Tyrecenter.

De eerste ervaringen met particuliere autoverhuur

Annemarie Determan uit Utrecht, eigenares van een grijze Fiat Punto: ,,Ik rij zelf weinig in m'n auto en zie elke keer met schrik de rekeningen van alle autokosten voorbij komen. Met SnappCar kan ik op een veilige manier geld aan m'n eigen auto te verdienen en ondertussen ook iets voor het milieu doen.''

Micha Sjoerts, de huurder van de Fiat Punto van Annemarie Determan: ,,Ik leende wel eens een auto van bekenden, maar was altijd bang dat er iets mee zou gebeuren. Nu weet ik zeker dat ook de verzekering goed geregeld is. Ik ga met gerust hart een weekendje naar Maastricht!''

Daniella: ,,Ik werk iedere woensdag thuis en dan staat die auto daar maar. Nu huurt mijn buurman mijn auto om eens in de twee weken zijn dochter op te zoeken."

Harmen: ,,Geregeld vragen bekenden of ze onze bus mogen gebruiken voor kinderfeestjes. Ik heb dit altijd afgehouden vanwege de verzekering. Nu dit is opgelost, ga ik vrienden maken in de buurt!"

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie