Reeënbronst excursies op Wekeromse Zand

2 juli 2012 om 00:00 Nieuws

WEKEROM - Eind juli is de tijd dat de reebokken achter de bronstige reegeiten aan gaan en dat er wordt bepaald wie ze mag 'dekken'. De reegeit wordt gedreven, waarbij soms rondjes worden gerend die lijken op een snelle dans. Met een beetje geluk is dit spel te aanschouwen op maandag 23 juli en zaterdag 28 juli. Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen organiseert dan reeënbronst excursies op het Wekeromse Zand.

Alleen donateurs van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen kunnen aan deze excursies deelnemen. Deelname is gratis met partner/gezin. Maximaal één excursie per jaarkaarthouder. Nog geen donateur? www.mooigelderland.nl/steun ons.

Start om 20.00 uur vanaf de parkeerplaats voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom. Duur tot in de duisternis. Advies: trek donkere kleding aan, neem een verrekijker mee en een krukje of kleed om op te zitten. Honden en hele kleine kinderen kunnen niet mee (stilte nodig).

Aan iedere excursie kunnen maximaal 20 personen meedoen. Reserveren is daarom noodzakelijk. Dit is mogelijk via www.mooigelderland.nl. Klik op de homepage op 'evenementen' en ga naar de datum van uw keuze.

Routebeschrijving

Neem weg Ede-Otterlo. Na ca. 3 km bij Steakhouse Amadeus linksaf en direct weer (schuin) rechtsaf richting Wekerom (= Wekeromseweg). Langs Tuincentrum de Driesprong (rechterhand) na 2,5 km linksaf bij ANWB paddenstoel nr. 20337/001 = de Immenweg. Na ca. 50 m rechtsaf (zie blauw bord parkeren). U passeert rechts de voormalige vuilstortplaats; links is een raster. Na ruim 1 km is links de parkeerplaats. Let op gele richtingspijlen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie