Truck mammoet Rallysport goedgekeurd

7 juli 2012 om 00:00 Nieuws

HARSKAMP - De rood-zwarte rallytruck van Mammoet Rallysport heeft met glans de technische keuring doorstaan van de Silk Way Rally te Rusland. Team en truck slaagde beiden voor zowel de technische als administratieve controles en verschijnen zaterdag definitief aan het startpodium op het Rode Plein.

Daarvoor hadden twee ervaren truckers vier dagen lang de 17.5 meter lange combinatie van Harskamp naar Moskou moeten rijden. Vrijdag kwamen Harry Morren en Teus Groeneveld aan het einde van de middag dan eindelijk aan bij het Olympisch stadion in de Russische hoofdstad. Moe, maar voldaan overhandigden zij de sleutels aan coureur Martin van den Brink, navigator Arjan Veenvliet en monteur Erwin Lagerweij. Het trio trof samen met alle andere teamleden de laatste voorbereidingen: het plakken van stickers, het laatste papierwerk en het verzamelen van een bonte partij stempels die gezamenlijk de racende tientonner door de keuring zouden loodsen.

,,Zo’n dag als vandaag is altijd lang en taai'', aldus Van den Brink. ,,Er moet veel gecontroleerd worden; zijn de papieren in orde, klopt de techniek, enzovoorts. Zaterdag is ook een taaie dag, maar daarna gaat het echte werk beginnen”, grijnst de teamcaptain. Op 8 juli wordt de eerste etappe met tijd gereden, en gaan de teams voor het klassement rijden. Mammoet Rallysport wist vandaag nog een aantal stappen naar voren te kruipen in het klassement, na overleg aan de hand van de reeds behaalde resultaten in de Dakar. De Ginaf X2222 zal met startnummer 319 gaan rijden, maar op de tiende positie in het klassement gaan starten.

Rode Plein

Zaterdag start de Silk Way Rally op het Rode Plein te Moskou. Mammoet Rallysport zal vroeg in de avond het startpodium beklimmen, om de race daarmee officieel voor de Harskampers te openen. Daarna volgt een korte verbindingsroute naar Ryazan, waar de 6x6 servicetruck op hen zal wachten.

Samen met Harry Morren, Teus Groeneveld en monteur Aart Brouwer zullen de mannen zich voorbereiden op de eerste echte 258 racende kilometers naar Volgograd. Coureur Martin van den Brink laat weten daarbij het gaspedaal diep onderin de truck te willen trappen. ,,We komen hier ook om te testen, en dan moet je de grenzen wel durven opzoeken.” Eén ding is zeker: Het lijkt een spannende race te gaan worden voor de mensen en machines van Mammoet Rallysport.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie