Brand verwoest chaletwoning in Lunteren

13 juli 2012 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Een uitslaande brand heeft vanmorgen vroeg een chaletwoning op Landgoed De Scheleberg aan de Immenweg in Lunteren geheel verwoest. De brand, die rond vier uur door een bewoner werd ontdekt, greep razendsnel om zich heen. De gealarmeerde brandweer kon de woning ook niet meer redden.

Er waren volgens brandweervoorlichter Richard Brinkman op het moment van de brand geen personen of dieren aanwezig in het pand. ,,De bewoners zijn op vakantie en worden vandaag geïnformeerd. Over de oorzaak van de brand is nog niets te zeggen."

,,Het is één van de grootste chaletwoningen (55m2) die we hebben", aldus een medewerker van het landgoed. ,,De vlammen sloegen meters hoog de lucht in toen we aankwamen en de hitte was enorm."

De brandweer heeft met een kleine shovel de restanten uit elkaar getrokken om de smeulende restanten te kunnen blussen en zal nader onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Een personenauto die op een parkeerplaats naast de woning stond heeft door de hitte van de brand flinke schade opgelopen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie