Jaap Zwart bespeelt orgel tot slot zomerserie concerten

17 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Jaap Zwart verzorgt woensdag 29 augustus het laatste zomeravondconcert in de Oude Kerk aan de Grotestraat te Ede. Het Comité Orgelconcerten Ede mag naar aanleiding van een groeiend aantal bezoekers en positieve reacties terug zien op een gewaardeerde en succesvolle serie concerten.

Zowel regionaal als landelijk geniet de Edese serie bekendheid, mede te danken aan de mogelijkheden van het veelzijdige 'Van 'Dam/Pels' orgel en de prachtige akoestiek in de kerkruimte.

Zwart ontving zijn eerste muziekonderricht van zijn vader Jaap Zwart sr. die hem opleidde tot aan het conservatorium. Vervolgens studeerde hij aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam hoofdvak piano bij Jan Kruyt en hoofdvak orgel bij Simon C. Jansen. Zijn studie sloot hij af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met als hoofdvak Theorie der Muziek.

Als docent begon Jaap Zwart zijn carrière aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Later ging hij als theoriedocent aan de slag bij het Utrechts Conservatorium, waar hij tot 2010 werkzaam was. Momenteel is hij als docent verbonden aan het conservatorium van Amsterdam in de vakken theorie, improvisatie en analytisch studeren. Jaap Zwart geeft jaarlijks vele concerten, als kerkorganist is hij verbonden aan de Grote of Andreaskerk in Hattem, Grote Kerk in Harderwijk en de Zuiderkerk in Zwolle.

Op het programma staan werken van Reger (Introduction en Passacaglia), Josef Renner (Thema mit Variationen), Franz Schmidt (Toccata), Sigfrid Karg-Elert (Harmonies du Soir), Johann Friedrich Fasch (Trio in c), Johann Sebastian Bach (Passacaglia in c) en een eigen improvisatie.

De toegangsprijs bedraagt 7 euro per persoon en de aanvang is 20.15 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie