Zoekactie in bosperceel bij onderzoek woningoverval

6 september 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - In het onderzoek naar de gewelddadige woningoverval in Voorthuizen houdt de Mobiele Eenheid van de politie op dit moment een zoekactie. Met een twintigtal ME-ers wordt donderdag een bosperceel in Voorthuizen afgezocht. Bij de overval is een 27-jarige Edenaar, vermoedelijk één van de daders, overleden.

Gedurende het onderzoek kwam naar voren dat er in een bos, gelegen tussen de Zevenbergjesweg en de Apeldoornseweg in Voorthuizen mogelijk sporen zouden kunnen liggen die verband houden met de gewelddadige overval.

Extra beroep op getuigen

Naast de zoekactie in het bosperceel doet het rechercheteam een extra beroep op getuigen die na woensdag 8 augustus in het bosperceel bijvoorbeeld kleding hebben gevonden en dit nog niet bij de politie hebben gemeld. Ook wil het rechercheteam van campinggasten van de nabij gelegen camping ‘De Zanderij’ weten of zij wellicht kledingstukken missen van waslijnen, wat ze nog niet bij de politie hebben gemeld.

Eén van overvallers

Bij de woningoverval, die plaatsvond op woensdagavond 8 augustus raakten de bewoners, een 33-jarige vrouw en een 34-jarige man gewond. Toen agenten na de melding van de overval aan kwamen rijden, troffen zij op de Zevenbergjesweg, op een paar honderd meter van de woning, een zwaargewonde man aan. Dit bleek een 27-jarige Edenaar te zijn. Hij was vermoedelijk één van de overvallers. De man overleed korte tijd later in het ziekenhuis.

Vast

Inmiddels heeft het rechercheteam nog een verdachte vast zitten. Dat is een 33-jarige man uit Culemborg. Een andere verdachte die eerder was aangehouden is intussen weer vrij. Het gaat om een 25-jarige man uit Beekbergen. Hij is nog wel steeds verdachte.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie