Moorfielders neemt revanche op streekgenoot Blue Socks

7 september 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - De honkballers van het in de derde divisie spelende Moorfielders versloeg het Veenendaalse Blue Socks in slechts zeven innings met 22-11. Daarmee namen de Edenaren revanche voor de eerder geleden 13-10 nederlaag.

Moorfielders bezet na dertien wedstrijden de derde plaats, met nog kans op meer. Virtueel koploper Tex Town Tigers 2, waartegen Moorfielders nog moet spelen, heeft zes verliespunten minder.

De thuisclub trad aan in de sterkst mogelijke opstelling. Christiaan Tak was de aangewezen pitcher. En al in de eerste inning sloeg Moorfielders toe.

Tak wist Blue Socks behoorlijk in bedwang te houden. Moorfielders bleek aan slag uitstekend, en rake klappen van Richard Blankestijn, Max Verkleij en Frank van Elten zorgden voor volle honken.

Power hitter Hans Western wist met een rake klap de bal over de hekken te slaan, waardoor er direct vier punten werden gescoord. Een mooie 4-1 voorsprong was snel bereikt.

Klappen

Het wedstrijdbeeld veranderde niet en na inning drie was de voorsprong opgelopen naar 15-5. Voor de Edenaren scoorden Romeo Bas, Hugo van Elten en routinier Frank van Elten.

Blue Socks probeerde het tij te keren, maar Moorfielders kende geen mededogen. Rake klappen van Max Verkleij en Hans Western ,die zijn tweede homerun sloeg, bracht de stand op 16-8 in Edes voordeel.

Toen kwam er een mindere veldinning van Moorfielders, met teveel onnodige veldfouten en Blue Socks liet ook een homerun noteren. Met een 16-11 tussenstand reden voor coach Homan om in te grijpen. Hans Western nam de pitchers taak over van Tak en ging de wedstrijd uitgooien.

Homerun

Moorfielders liet zich na de ingreep van zijn beste kant zien. De honken werden weer bezet door Gabor Vaneman en Max Verkleij.

Dat gaf Hans Western gelegenheid met zijn derde homerun de bal dusdanig hard te raken, dat deze 140 meter verderop lande op het achterliggende softbalveld. De stand na de zesde inning was inmiddels opgelopen naar 22-11.

Bij deze stand kon de zevende inning ( verschil tien punten) de laatste zijn.

Mooie veldacties van Gabor Vaneman en Frank van Elten zorgden er voor dat de wedstrijd na ruim twee uur spelen voortijdig beëindigd kon worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie