Voetbalvereniging Harskamp vaart andere koers

26 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

HARSKAMP - De plaatselijke voetbalvereniging sv Harskamp hield deze week haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV). En die kan de boeken in als bijzonder.

,,Dat klopt", steekt Harskamp voorzitter Dirk van Wikselaar van wal. ,,De club heeft afscheid genomen van vijf bestuursleden. En een nieuwe bestuursstructuur geïntroduceerd. En weet je wat het mooie is? De aftredende bestuursleden hebben zelf meegewerkt aan de nieuwe opzet. En geven met plezier het stokje over aan anderen. Maar blijven 'gewoon' op de achtergrond nog allerlei zaken voor de club doen. Echte clubmensen, waar wij trots op zijn."

Doordacht

De nieuwe bestuursstructuur is niet zomaar uit de lucht komen vallen. ,,Nee, daar is echt over nagedacht. We gaan meer in commissies werken. Hoewel we er informeel al mee gestart waren, heeft de ALV de voorstellen nu definitief goedgekeurd. De nieuwe structuur betekent dat er nog vijf bestuursleden zijn. En een een aantal commissies,die altijd opereren onder verantwoording van één van de bestuursleden.

Naast Dirk van Wikselaar (voorzitter) en Gerdo Brons (wedstrijdsecretaris) bestaat het Harskamp bestuur uit: Barry Waaijenberg (secretaris), Marco Waaijenberg (Voetbal Technische Zaken) en Marco van den Brink (penningmeester). ,,Een kwintet waarin ik alle vertrouwen heb. Waarom de jeugdafdeling niet meer officieel in het bestuur is vertegenwoordigd? Die taken vallen onder de nieuw geïnstalleerde jeugdcommissie, onder leiding van Dick Mulder en Aldo van Norel. De jeugdcommissie valt organisatorisch onder de secretaris en voetbaltechnisch onder het bestuurslid Voetbal Technische Zaken. Daarmee is veel, zo niet alles afgedekt", licht Van Wikselaar toe.

Coryfeeën

Waar nieuwkomers welkom worden geheten, zijn er woorden van dank voor de vertrekkers. ,,Dat is bij ons niet anders. Zeker omdat het coryfeeën zijn binnen de club. Dan schieten woorden hun doel weleens voorbij. Maar elk clublid weet wat zij hebben gedaan", aldus Van Wikselaar.

Hij omschrijft Fred van de Krol als volgt: ,,Is lid sinds 1972, eerst voetballend, later bardienst en elftalleider en de afgelopen drie jaar bestuurslid. En dat waren net tropenjaren. Want bestuurslid Voetbal Technische Zaken en Vicevoorzitter zijn is geen sinecure."

Ook bij secretaris Ben van den Brink volgt een toepasselijk woordje. ,, Reeds in de zeventiger jaren (1971-1975) was Ben secretaris. En sinds december 2006 heeft Ben van den Brink de club voor een tweede keer uit de brand geholpen. Je zou het maar kort doen, maar het werden zes mooie jaren."

Trudus Michels was ruim tien jaar Jeugdsecretaris. ,,Je had natuurlijk al wat met de jeugd want al op onze eerste jeugdkamp in 1984, nu dus 28 jaar geleden, was je als leider al van de partij. Je hebt samen met je broer Jos en Erik de Geit de schouders gezet onder onze toen te kleine jeugdafdeling. Die nu gelukkig flink is gegroeid, en de ader van de club is", geeft de preses aan.

Bijzonder

De laatste twee vertrekkende bestuurders Teus van den Brink en Jan van Maanen zijn eerder onderscheiden. Van den Brink, 21 jaar bestuurslid werd 27 april 2012 benoemd tot Lid van Verdienste en drager van de zilveren speld van de KNVB.

Jan van Maanen omschrijft Van Wikselaar als 'een geval apart'. ,,Toen ik in 1980 in het bestuur kwam zat Jan daar al een paar jaar. Hij werd in 1977 penningmeester en nu ruim 35 (!) jaar later vindt Jan het welletjes. Dat zal wennen zijn, maar voor ons Erelid (2002), die voor zijn werk onder andere bij de sv Harskamp koninklijk werd onderscheiden, Jan van Maanen zelf het meest schat ik in."

In november krijgen de vertrekkende bestuursleden en hun partners door het bestuur nog een leuke avond aangeboden.

Op de ALV stond de preses namens het bestuur stil bij de verbouwing; de velden problematiek versus de Gemeente Ede; het wel en wee van haar leden; Sponsoren etc. De aanwezige leden lieten met een oorverdovend applaus hun dankbaarheid voor hetgeen de bestuursleden doen en hebben gedaan blijken.

De plaatselijke voetbalvereniging mag dan relatief klein zijn, maar is groots in haar daden. En dat wordt alom gekoesterd. ,,In elke familie is wel eens wat. Dus ook bij de club. Maar als je ze nodig hebt, staan ze er. En daar doe je het voor", besluit een tevreden voorzitter Dirk van Wikselaar.

Foto:

Het oude en nieuwe sv Harskamp bestuur: Zittend van links naar rechts: Ben van den Brink (oud-secretaris), Trudus Michels (oud-jeugdvoorzitter), Fred van de Krol (ex-vice-voorzitter), Teus van den Brink (oud-bestuurslid accommodatiezaken) en Jan van Maanen (oud-penningmeester).

Staand van links naar rechts de twee overgebleven bestuursleden Dirk van Wikselaar (voorzitter) en Gerdo Brons (wedstrijdsecretaris), Barry Waaijenberg (secretaris), Marco Waaijenberg (voetbaltechnische zaken) en Marco van den Brink (penningmeester).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie