Brandweer haalt Edenaren uit woning na brand in wasdroger

11 december 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - De brandweer heeft in de nacht van maandag op dinsdag uit een woning aan de Veldbeeklaan twee personen gered, die vanwege rook de woning niet zelfstandig konden verlaten. Beide slachtoffers hadden rook ingeademd en één slachtoffer heeft (lichte) brandwonden. Beiden zijn naar het ziekenhuis vervoerd. De brand is ontstaan in de wasdroger.

Even na 01.30 uur werden twee tankautospuiten en een hoogwerker gealarmeerd voor een middelbrand aan de Veldbeeklaan in Ede. Er is direct een middelbrandscenario gestart, omdat er van de vijf bewoners nog twee personen in de woning zouden zijn, die vanwege de rookontwikkeling de woning niet zelfstandig konden verlaten.

De eerste tankautospuit die ter plaatse kwam, heeft zich volledig ingezet op het redden van de twee slachtoffers. Deze zaten op de tweede etage van de woning. Ook de wasdroger die vlam had gevat, stond op deze etage.

Eenmaal op de etage aangekomen was de brand snel geblust en zijn de slachtoffers direct naar buiten gebracht en overgedragen aan de ambulance en vervolgens vervoerd naar het ziekenhuis.

Op dat moment was inzet van een tweede tankautospuit en een hoogwerker niet meer nodig en zijn deze teruggekeerd naar de kazerne.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie