Afbeelding
Archief BDU Media

Edenaar opgepakt voor illegaal vuurwerk, wapens en drugs

Nieuws

EDE - De politie in Ede heeft in samenwerking met het Vuurwerkteam van het Regionale Milieu Rechercheteam donderdag tijdens een onderzoek naar het bezit van illegaal vuurwerk een 36-jarige man uit die stad aangehouden. Bij de man in huis in de wijk Rietkampen werden, naast een partij vuurwerk, wapens en vermoedelijk harddrugs gevonden.

Agenten gingen op onderzoek uit nadat bij de politie informatie was binnengekomen dat er mogelijk illegaal vuurwerk zou zijn opgeslagen in huis bij de 36-jarige Edenaar. Ook circuleerden er filmpjes op Internet, waarbij een relatie kon worden gelegd tussen illegaal vuurwerk en de Edenaar.

Veiligheidseisen

Tijdens het onderzoek in huis vonden agenten niet alleen illegaal vuurwerk, maar ook een vuurwapen, een replicavuurwapen en enkele zakjes wit poeder, vermoedelijk harddrugs. De exacte hoeveelheid vuurwerk wordt nog geïnventariseerd, het gaat om een zevental dozen met onder meer flowerbeds, zogenoemde mortierbommen, vuurpijlen en zogenoemde Chinese vlinders.

Het betreft illegaal vuurwerk omdat het niet aan de veiligheidseisen voldoet aan consumentenvuurwerk; daarnaast lag het vuurwerk onveilig opgeslagen.

advertentie