Rijnbrug Rhenen krijgt ‘tidal flow’

27 december 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - De Rijnbrug tussen Rhenen en Kesteren krijgt definitief een tidal flow. Dit om de doorstroming over de brug en de N233 te verbeteren en voor een betere bereikbaarheid van FoodValley en Rivierenland. Een tidal flow is een ‘tijdelijke wisselstrook’: afhankelijk van de verkeersdruk wordt de rijrichting van deze extra strook gewisseld.

Dit hebben de provincies Utrecht en Gelderland, Rijkswaterstaat, de regio’s FoodValley en Rivierenland en de gemeenten Buren, Neder-Betuwe, Veenendaal, Wageningen, Ede en Rhenen samen besloten. Daarnaast hebben ook afgevaardigden uit het bedrijfsleven, de Kamer van Koophandel en VNO-NCW meegedacht. De afspraken rondom de realisatie van de tidal flow zijn vastgelegd in een bestuursovereenkomst. De bestuursovereenkomst wordt in het voorjaar nog voorgelegd aan betreffende Raden en Staten.

Bovendien wordt onderzocht welke aanpassingen er op de hele korte termijn op en rondom de brug kunnen worden gedaan, zodat er voor de realisatie van de tidal flow in 2016 al sprake is van een verbetering. Deze maatregelen zullen begin 2013 bekend worden.

Conny Bieze, gedeputeerde provincie Gelderland: ,,Door een goede samenwerking van alle betrokken partijen kunnen we nu dit probleem aanpakken. Dit is van groot belang voor de mensen en de bedrijven in deze regio.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie