FC Jeugd koploper poule B SDS zaalvoetbaltoernooi

28 december 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - FC Jeugd is na de tweede avond van het SDS zaalvoetbaltoernooi koploper van Poule B. In sporthal De Reehorst bleek vrijdagavond dat de clubs in deze poule vrijwel allemaal aan elkaar gewaagd zijn.

door Wim van Kessel

Typerend was dan ook dat het verschil tussen FC Jeugd en Lunteren, dat voorlopig laatste staat, in de onderlinge ontmoeting minimaal was. Het bleef lang 0-0. Rick Degenaar verzuimde vervolgens uit een strafschop Lunteren op voorsprong te brengen. Vervolgens scoorde Jeugd via Youness Lahnine en Khalid Oulad Ahmed wel. Het tegendoelpunt van Mark van de Weerd, nota bene met een man minder, kwam te laat: 2-1.

Ook tegen Edesche Boys duurde het lang voordat FC Jeugd, met Mohamed Hamdaoui als coach op de bank, scoorde. Met toen Lahnine de openingstreffer scoorde, was het binnen mum van tijd 4-0. Zeker de treffer van Serkan Saliman was een juweeltje. Uiteindelijk werd het nog 4-2. Maar FC Jeugd begint met een maximale score aan de zaterdagmiddag.

Openingswedstrijd

Voor Edesche Boys betekende het de tweede nederlaag. In de openingswedstrijd was men via Michel van de Brink op voorsprong gekomen tegen Advendo'57. De 1-0 bleef tot kort voor het einde in tact. Toen scoorden de Ederveners drie keer in drie minuten: 1-3.

Tegen SDS'55 liet Van den Brink nog eens zien in de zaal zeer goed uit de voeten te kunnen. Bij zijn mooiste actie zette hij in één beweging drie Wekerommers op het verkeerde been. Dat leverde geen doelpunt op. Even later tekende de aanvaller de 1 en 2-0 aan. Uiteindelijk werd het 3-1.

SDS'55

Waar SDS daar weinig kans had, overtuigde het wel in de andere twee duels. Blauw Geel '55, met vrijwel allemaal spelers uit de eerste selectie, werd vrij gemakkelijk met 3-0 aan de kant gezet. Jos van Harten, Michiel Jansen en Lennart Ploeg waren de schutters.

Tegen Lunteren ging het tot 2-2 gelijk op. Maar de fanatieke Wekerommers wisten de opponent op een 5-2 achterstand te zetten. Een persoonlijk succesje was er voor Harold Vliem. De Lunteraan, en oud speler van de club, had met twee treffers een groot aandeel in de zege. Het laatste doelpunt van Jos van Roekel was een hele fraaie.

Gelegenheidsteam

Mede omdat Advendo een dag eerder in Veenendaal al een toernooi had afgewerkt, verscheen men met een gelegenheidsteam. Alleen Peter Roks speelt normaal gesproken in het eerste elftal. Verder spelers die in de A1, het tweede en zelfs bij Advendo 7 acteren. Met assistent- en keeperstrainer Michael van Ruiswijk op doel. Die liet zeker tegen de Boys zien nog steeds een uitstekende zaalvoetbalkeeper te zijn. Hij voorkwam de 2-0. Mede daardoor kon Advendo via Kevin van Ruiswijk, Roks en Izak van Vuuren de 1-3 zege behalen.

Tegen Blauw Geel kwamen de Ederveners via Van Vuuren nog wel op voorsprong. Daarna was het Blauw Geel wat de klok sloeg. Via twee keer Jorik van Ruiswijk, Richard Meurs, Kamal Hamdaoui en Myron de Bruijne blijft de eersteklasser ook in de race voor de kruisfinales.

Lunteren staat nog op nul. Maar moet met mannen als Mark van de Weerd en Johan Pater nog zeker in staat worden gesteld een paar wedstrijden te winnen.

Het restant van poule B wordt zaterdagmiddag vanaf 13.30 uur afgewerkt.

Zie verder op deze site de uitslagen en het programma.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie