Zippora Tieman en Vera bij Live Stage Marnix Ede

29 december 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Zippora Tieman en Vera staan donderdag 10 januari op de planken van Live Stage Marnix in Cultura.

Zippora Tieman

Zippora Tieman is een singer-songwriter uit Leeuwarden, die zowel Nederlandse als Engelse liedjes schrijft en zingt. Al eerder was ze bij Live Stage Marnix, als vocale begeleider van Peter Katz, in maart 2011. Zippora heeft een muzikale stage gedaan in de Canadese singer-songwriter scene, onder anderen bij Matthew de Zoete, ook geen onbekende bij het trouwe Live Stage Marnix publiek.

Tijdens de Edese singer-songwriter battle 'summerevening@marnix', in augustus 2012, viel haar optreden zeer in de smaak bij het publiek. En ook bij de jury, want Zippora werd tot één van de drie winnaars uitgeroepen. De prijs: support act van onder anderen Kane en Miss Montreal tijdens Edelive op 25 augustus 2012.

Vera

Samen met haar levens- en muzikale partner Peter zorgde Vera in 2010 voor een prachtig optreden bij Live Stage Marnix.

Vera begint op haar zestiende liedjes te schrijven. Na de eerste podiumervaringen in thuisstad Rotterdam, ontmoet zij rond 2003 de band Raskolnikov, waar Peter deel van uit maakt. Het drietal schaart zich achter haar als band. In 2009 brengt Vera haar eerste album 'Leave A Line' uit. Het album wordt goed ontvangen en zorgt voor veel optredens door heel Nederland.

Opvolger 'Bubbles & Bones' (2011) is een meer popgericht album waarop Vera een enorme groei als songwriter en zangeres toont. Peter levert belangrijke bijdragen als multi-instrumentalist en arrangeur van onder meer de weelderige orkestrale partijen.

Peter Jessen studeerde elektrische bas en contrabas aan conservatoria in Alkmaar en Rotterdam en combineert zijn muzikale rol bij Vera met het Rosa Ensemble en verschillende klassieke ensembles. Nieuw materiaal dat na 'Bubbles & Bones' vorm begint te krijgen is ook meer gebaseerd op het duo. Er ontstaan duetten en waar Vera eerder kant en klare liedjes afleverde, geeft zij nu in een vroeger stadium de ruimte aan Peter om zijn expertise los te laten op haar ideeën. De optredens van het duo kennen intieme en diepgaande momenten naast ontspannenheid en vrolijkheid.

Concert: Zippora Tieman en Vera

Locatie: CULTURA CAFÉ, Molenstraat 45, Ede

Datum: 10 januari 2013

Deur open: 20.30 uur

Toegangsprijs: 8 euro voor gereserveerde kaarten; 9 euro aan de zaal; studenten 4 euro (op vertoon van studentenkaart)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie