Samen eten is meer dan 'alleen' eten

31 december 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Met het project Koken voor de Buurt brengt Welstede mensen uit de buurt bij elkaar. Deze zorg dicht bij de mensen sluit aan op zorg voor elkaar om nieuwe sociale contacten dicht bij huis mogelijk te maken.

Nieuw en bijzonder is dat kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen gaan 'koken voor de buurt' onder begeleiding van professionele vrijwillige koks.

Welstede heeft hiervoor de buurtscholen benaderd met het idee om kinderen een actieve bijdrage te laten leveren aan 'zorg dicht bij huis'. Kinderen leren zo in teamverband koken, serveren en maken kennis met buurtbewoners. De scholen waren allemaal enthousiast en gaven direct hun medewerking aan het benaderen van de kinderen en ouder(s).

Kinderen worden ingedeeld in teams van 3 of 4 kinderen en koken dan twee donderdagen (buurtcentrum De Maanen) en vrijdagen (buurtcentrum Veldhuizen) achter elkaar, dan komt het volgende team aan de beurt. Elke week zorgen zij voor een gezonde en goedkope maaltijd. Hiervoor worden standaard Halalproducten en verse groenten gebruikt.

Veel mensen vinden koken voor zichzelf en alleen eten niet leuk. Bij Aan Tafel en Kookcafé Veldhuizen wordt een gezonde maaltijd gecombineerd met gezellig samen eten en mensen uit de buurt leren kennen. Welstede borduurt hiermee voort op de al bestaande open maaltijden in andere buurthuizen.

De eerste maaltijd bij Aan Tafel wordt geserveerd op donderdag 10 januari en op 11 januari bij Kookcafé Veldhuizen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan in buurtcentrum De Maanen, Stadspoort 2b of door te bellen 0318-623419. en bij buurtcentrum Veldhuizen, Katenhorst 16 bellen naar 0318-633016. Dit kan tot 12:00 uur op de dag van de maaltijd. In verband met de kerstvakantie start de telefonische aanmelding vanaf maandag 7 januari.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie