Bouke Lukkien krijgt medaille

9 januari 2013 om 00:00 Nieuws

Lukkien heeft zich op bijzondere wijze ingezet voor de inwoners van Ede. Dat begon allemaal met een kleine fotostudio in Veenendaal, die direct uitgroeide tot de grootste fotostudio van Nederland. Nu staat er langs de A12 in Ede een groot kantoor met diverse opnamestudio’s, waar in 2011 bijvoorbeeld The Voice of Holland is opgenomen.

Crossmediaal bedrijf dagelijks op televisie EDE - Bouke Lukkien uit De Klomp kreeg vrijdagmiddag de medaille van verdienste van de gemeente Ede uit handen van burgemeester Cees van der Knaap. Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie in het raadhuis.

Oktober 2012 bestond Lukkien BV veertig jaar. De onderneming is uitgegroeid tot een crossmediaal productiebedrijf, waarvan geen tweede te vinden is in Europa. Lukkien is de grootste fotostudio en is op televisie met commercials van klanten, zoals Bart Smit, Ahold, KLM en Philips.

Pionier

Bouke Lukkien is een bijzonder persoon, die zowel grote creatieve als commerciële kwaliteiten in zich heeft. Hij heeft een pioniersgeest en niet alleen hart voor de zaak, maar juist ook hart voor de mensen die in de zaak werken. Door altijd het belang van de zaak voorop te stellen, heeft hij gezorgd voor veel werkgelegenheid. Edese leveranciers en bedrijven profiteren hier ook van.

Het gemeentebestuur van Ede kent Lukkien deze onderscheiding toe als blijk van grote waardering en erkentelijkheid voor zijn bijzondere verdiensten voor de Edese gemeenschap. De verordening Gemeentelijke Onderscheidingen Ede geeft het college van burgemeester en wethouders van Ede de mogelijkheid de medaille van verdienste van de gemeente Ede toe te kennen. Dat gebeurt dan als blijk van grote waardering en erkentelijkheid aan ingezetenen en ook aan niet-ingezetenen van de gemeente Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie