Politie tast in 't duister na vondst dode hond Veldhuizerbos Ede

11 januari 2013 om 00:00 Nieuws

EDE - In het Veldhuizerbos in Ede heeft een medewerkster van de Dierenambulance vrijdag een gedeeltelijk begraven dode hond aangetroffen. Over de ware toedracht tast de politie nog in 't duister.

,,Ik wist niet wat ik aantrof", legt An Kikstra uit. ,,Ik dacht eerst aan een hert of zo, totdat ik zag dat het om een hond ging. Mijn eerste idee was dat het om een zwarte Labrador ging."

Na onderzoek bleek dat het dode dier recentelijk in het Veldhuizerbos is achtergelaten. Bij de hond is geen chip aangetroffen. Het ongecastreerde dier, een Engelse Stafford, had twee wonden aan de zijkant van de romp, mogelijk ontstaan door het steken met een scherp voorwerp. Verder had de hond een doek om zijn middel, die mogelijk gebruikt is als handvat voor verplaatsing.

Naast de deels begraven hond is een schepje aangetroffen. Het vermoeden is de 'dader' gestoord werd en het dier verder met bladeren afdekte.

De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. ,,Het sporenonderzoek heeft aangetoond dat het dier waarschijnlijk door geweld om het leven is gekomen", licht politiewoordvoerder Anton de Ronde toe. ,,Momenteel wordt forensisch onderzoek verricht. Het wachten is op de uitkomst daarvan."

Volgens De Ronde komt de politie graag in contact met mensen die iemand kennen die onlangs zo’n hond heeft gehad maar nu niet meer. Tips kunnen worden doorgegeven via tel. 0900-8844.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie