Gemeente investeert in buitengebied

30 januari 2013 om 00:00 Nieuws

,,Op deze manier gaan we de verrommeling in onze gemeente tegen en dit wapenfeit is een opsteker, ondanks de bezuinigingen’’, licht wethouder Roel Kremers toe. ,,Of dit in 2014 nog haalbaar is, is maar zeer de vraag.’’

EDE - Aanleg en beheer landschapselementen, akkerrandenbeheer, weidevogelbeheer, herontwikkeling wildobservatiepunt Eder- en Ginkelseheide, aanleg en onderhoud klompenpaden, herstel Landgoed Kernhem en Lunters buurtbos - dit zijn projecten uit de Structuurvisie Buitengebied die de gemeente Ede in 2013 gaat uitvoeren.

‘Groen, gezond en actief’ is de slogan van de gemeente Ede. Daarom investeert de gemeente ook in 2013 in haar groene buitengebied. Ede wil ruimte bieden aan agrarische bedrijven en een aantrekkelijke leefomgeving houden.

Zo blijft de gemeente volgens wethouder Roel Kremers economisch aantrekkelijk en gezond. Met concrete projecten die bijdragen aan de kwaliteit van het buitengebied realiseert de gemeente dit beleid uit de structuurvisie buitengebied. Het gemeentelijke apparaat doet dit samen met andere organisaties en de mensen in het buitengebied.

Digitaal

In 2012 is ook hard gewerkt aan projecten in het buitengebied. Over de resultaten van 2012 is een digitaal jaarverslag gemaakt (www.ede.nl/structuurvisiebuitengebied).

Ook heeft de gemeente Ede vorig jaar een film over de Structuurvisie Buitengebied Ede online gezet. Het jaarverslag en de link naar de film is te zien op de pagina Structuurvisie Buitengebied.

Gelderland

Vanwege de noodzakelijke bezuinigingen geeft de gemeente Ede in 2013 wel minder geld uit aan projecten in het buitengebied, maar ook de provincie Gelderland draagt een steentje bij via subsidies uit het RegioContract FoodValley.

Daardoor kan 2013 een miljoen worden geïnvesteerd in het buitengebied terwijl de kosten voor de gemeente beperkt blijven tot minder dan een half miljoen euro.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie