Marcel van Dalen onder vuur tijdens gemeenteraadsvergadering

4 juli 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Vuurwerk vanavond in de gemeenteraad, zo lijkt het. Koos van Boven, fractievoorzitter van GemeenteBelangen, komt dan met een amendement om het onmogelijk te maken dat Marcel van Dalen, de fractievoorzitter van D66, deel kan uitmaken van de vertrouwenscommissie van de Edese gemeenteraad voor een nieuwe burgemeester. Het lijkt er naar uit te zien dat behalve Van Dalen alle andere Edese politieke partijen voor het amendement zullen gaan stemmen.

door Jan de Boer

Desgevraagd bevestigt Van Boven dat hij plannen heeft om Van Dalen uit te sluiten van de commissie voor de opvolging van de naar de provincie Utrecht vertrokken Roel Robbertsen. De vragen van Van Dalen over het vervoer van waarnemend burgemeester Tineke Netelenbos zijn de bekende druppel om Van Dalen 'aan te pakken'.

Al een tijdje staat de fractievoorzitter van D66 bij de andere politieke partijen niet bepaald hoog in de top veertig van de populairste politici. De Edese politiek is het zat om bestookt te worden door de mails en opmerkingen van Marcel van Dalen, die in de ogen van de andere partijen er niet op gericht zijn om Ede te helpen. Meer om de gemeente dwars te zitten, zo vindt men. ,,Het is zelfs al zo ver, dat ik z'n mails niet eens meer open," stelt een gemeenteraadslid.

Naar verluidt is Van Dalen verzocht om zich terug te trekken uit de vertrouwenscommissie. De D66'er staat niet te trappelen om aan dat verzoek gevolg te geven, zo lijkt het. Daarom wil Koos van Boven vanavond in de vergadering van de gemeenteraad met een amendement komen. De strekking daarvan is om de verordening voor de vertrouwenscommissie zodanig aan te passen dat Van Dalen wordt geboycot. En daarmee lijkt Van Dalen door z'n collega-raadsleden te worden gestraft voor z'n optreden van de laatste tijd. In normale mensen termen heet dat ook wel een koekje van eigen deeg.

Foto:

Marcel van Dalen: in opspraak.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie