Biologisch kalfsvlees bij Jongenotter

Nieuws

Het biologische kalfsvlees wordt anders geproduceerd dan het ‘normale’ kalfsvlees. De kalveren op Ecofields hebben volop de ruimte. En krijgen alleen voer dat zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen is geproduceerd. Ook kunnen de kalveren naar buiten om in de weilanden te grazen. Schut werd benaderd om het biologische kalfsvlees te gaan verkopen. Dat zag hij wel zitten. ,,Ik denk dat het wel afzet heeft. Er zijn steeds meer mensen die om biologisch kalfsvlees vragen. Het biologische vlees is iets duurder. Maar het valt op zich nog wel mee. Aan het vlees zit meer smaak dan aan blank kalfsvlees.”

EDE - Keurslagerij Jongenotter start als eerste in Gelderland met de verkoop van biologisch kalfsvlees. Dat vlees haalt de Edese slager bij Bart en Marina Boon van Ecofields in Wekerom. ,,Steeds meer mensen vragen om biologisch vlees,” zegt Peter Schut, die drie jaar geleden de keurslagerij overnam

Het is voor Peter Schut nog afwachten geblazen hoe het de verkoop van biologisch kalfsvlees echt zal vergaan. ,,Het zal niet gigantisch hard gaan lopen. Is het zo, dan gaan wij het uitbreiden”, zegt de slager, die elke week wat reclame over het vlees wil gaan maken. ,,Je hebt zoveel producten bij het biologische kalfsvlees. Van een kalfsvink tot een kalfstournedos. Ook gaan we er vleeswaren voor op de boterham van maken. Ik heb net een paar bouten, achtervoeten, binnen.”

Het biologische kalfsvlees is een onderdeel van het totale pakket van de keurslagerij. In feite heeft de keurslager allerlei soorten biologisch vlees. Met biologisch vlees wordt het grootser opgezet. ,,Ik heb de zaak in 2004 overgenomen. Het gaat nog altijd hartstikke goed. De catering hebben we er bij gedaan. En dat loopt ook heel goed”, weet Peter Schut, die over een jaar of twee de naam van de slagerij wil gaan veranderen. Er staat een verbouwing op stapel. ,,We proberen de winkel iets groter te maken. Als de verbouwing klaar is, ga ik onder m’n eigen naam verder.”

Over een jaar hoopt Peter Schut met de verbouwing te beginnen. Een filiaal voor de uitstekend bekend staande slagerij zit er niet in. ,,Ik heb hier werk genoeg. Als er meerdere winkels zijn, wordt de slagerij er vaak niet beter op.” Het rundvlees is bij keurslagerij Jongenotter een specialiteit. ,,Dat is supergoed. Dat vlees koop ik bij Evert Jan van den Brink in Harskamp. De worstmakerij is ook een specialiteit bij ons. En zelfgemaakt vleeswaren en salades”, zegt Peter Schut, die vindt dat hij op het Rozenplein op een hele ideale locatie zit.

Keurslagerij Jongenotter

Rozenplein 45, Ede

Tel. 0318-610704

advertentie